Image module
Image module

Beste lezer  ,

Nu vrijdag hoop ik samen met u te kunnen genieten van de langste dag!

De weerberichten voorspellen alvast weinig goed dus een zonnige apotheose van de start van de zomer lijkt het alvast niet te worden.

Vandaag durfde ons Laura het eerder schuchter aan om haar warme stralen op onze streken te werpen.

Morgen wordt er echter eens te meer werk gemaakt van het voorkomen van de dreigende uitdroging van ons landje.

Een mens wordt er waarlijk moedeloos van.

Zo goed als alle dagen regen en dit reeds sedert vorig jaar oktober. De grondwaterstanden zijn – naar ik hoop en durf vermoeden – inmiddels bijgevuld.

Bij ons staat momenteel op vele plaatsen de grond onder het water.

Intussen vordert het speelseizoen en vogels moeten nu echt de absolute topvorm te pakken hebben. Binnen een paar weken treedt bij een deel van onze prijsbeesten immers de rui in en vervolgens is het lang wachten op 1 april 2025!

Om het hoogseizoen van de vinkensport extra in de verf te zetten plooien maatschappijbesturen zich intussen dubbel om onze liefhebbers te vergasten op tal van aantrekkelijke zettingen.
Ook volgende week staat er weer heel wat te gebeuren.

Dit blijkt zonder meer uit bijgevoegde kalender van aankondigingen voor de week van maandag 24 juni tot en met zondag 30 juni.
Traditioneel maak ik u het overzicht van de gepubliceerde uitslagen voor de week van maandag 10 juni tot en met zondag 16 juni over.

Het arriveren van de topvorm gaat bij sommige vogels  jammer genoeg vaak gepaard met het zingen van afwijkende zangen.

Vogels doen er immers alles – wat in hun macht ligt – aan om hun tegenstander te overtroeven en schuwen bijgevolg een aantal duistere maneuvers niet.

De onderscheiden zangcommissies blijven echter alert en verrichten zonder meer goed werk. In bijlage maak ik u dan ook graag de verslaggeving van de keuringen van voorbije week over.

In de nasleep van voorbije verkiezingen diepte Lucien van Gent een verhaal op rond de aloude vete tussen katholieken en sossen.

In ‘Oud geleerd is snel vergeten’ legt hij na een inkijk in schoolse prestaties eens te meer en vooral feilloos de link naar ons ‘vinkenieren’.

Intussen volgen wij met argusogen de ontwikkelingen in de vorming van onze regeringen en de mogelijke implicaties op ons samenzijn.

Niettegenstaande de aanhoudende herfstdagen – aan de vooravond van de zomer – blijf ik alvast gefocust en strijdvaardig!

 

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.