De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 12 – 30 maart 2022

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 12 – 30 maart 2022

Het vinkenseizoen is bijzonder dicht genaderd en zie, daar treft ons meteen een nieuw onheil!

Een besmetting van vogelgriep in Meulebeke treft de vinkensport als het ware in het hart! Spijts onze eerdere inspanningen blijven we op heden integraal vallen onder de geldende maatregelen en dienen de onderrichtingen van de plaatselijke gemeentebesturen onverkort te worden uitgevoerd. We onthouden onze liefhebbers de communicatie van de overheid via FAVV niet en raden hen ten stelligste aan deze ook te blijven opvolgen. (u vindt de officiële link in het bericht)

We zijn inderdaad aan de vooravond van 1 april aanbeland. Wie bovenstaand bericht als aprilgrap beschouwt, moeten we jammer genoeg ontgoochelen. Dat er echter een cultuur van aprilgrappen bestaat vindt u terug in bijgevoegd artikel.

Belofte maakt schuld en bijgevoegd vindt u dan ook ons herwerkte Reglement Inwendige Orde. Zoals u zal merken is er in essentie weinig gewijzigd. Uiteraard werd de nieuwe A.Vi.Bo.-realiteit – zoals die ook in onze herwerkte Statuten terug te vinden was – vlekkeloos vertaald in dit naslagwerk.

Niettegenstaande het feit dat een aantal vinkeniers niet onmiddellijk aan de slag kunnen, zullen er een aantal onder ons wel degelijk kunnen deelnemen aan zettingen. In de bijgevoegde lijst vindt u alle officieel aangekondigde zettingen voor de week van 04 april tot en met 10 april.

Op 09 april zit het Bestuursorgaan fysiek bij elkaar om zich te buigen over een aantal zaken. De agenda voor deze maandelijkse vergadering licht alvast een tipje van de sluier op.

Op dat zelfde moment – op zaterdag 09 april dus – vindt in dorpshuis “De Klokke” aan de Vichtsesteenweg 103 te Anzegem een zangvoordracht door het dagelijks bestuur van de Officiële Zangkeurraad plaats. De organisatoren “De Dorpszangers” uit Anzegem verwelkomen u van harte! De uiteenzetting start om 14 uur en is een absolute must voor iedereen zo net bij de start van het speelseizoen!

Dat onze officiële zangkeurders samen zaten op 26 maart werd reeds enkele keren aangekondigd. Op heden brengen we graag de samenvatting van deze boeiende bijeenkomst aan de man in het bijgevoegd verslag.

Lucien van Gent, geapprecieerd veelschrijver kent heel wat anekdotes en dat is ongetwijfeld niemand ontgaan. Vaak legt hij op ludieke en onnavolgbare wijze de link met de pijnlijke realiteit. Zo ook in het artikel “Te veel is te veel”.

Zoals vorige week gemeld ontfermt collega Dominique Baert zich over de opmaak van een degelijke werkverdeling voor komend Kampioenschap van België. Op vandaag is hij nog steeds op zoek naar sympathisanten, bestuursleden, of gewone liefhebbers die graag hun steentje willen bijdragen om dit hoogfeest de glans te geven die het verdient.

Geïnteresseerden kunnen hun naam en voorkeurstaak alvast signaleren aan Dominique via  dominique@avibo.be .

U merkt het, wij – met de bijzonder gewaardeerde steun van een aantal noeste werkers – doen er alvast alles aan om jullie een aangenaam brokje nieuws voor te schotelen.

Zoals reeds eerder gemeld wordt uw bijdrage, nieuwtje of weetje – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}