De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 49 – 7 december 2022

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 49 – 7 december 2022

Beste lezer  ,

Eindelijk weer zekerheden!!

Na het feest van de kindervriend Sinterklaas op 06 december is vandaag Sint-Ambrosius aan de beurt. De patroonheilige, van onder meer de imkers, komt minder in beeld doch verdient absoluut zijn stek.

Mijn echtgenote bekijkt dit alles met de nodige argwaan. Het kind in mij genoot inmiddels met volle teugen in de dagen voor 06 december en als imker ben ik eens te meer aan het feest! Voorwaar hoogdagen!!

De buitentemperaturen benaderen stilaan de normale waarden, de daglengte blijft zoals gewoonlijk in deze tijden behoorlijk afnemen en … de hechtste en best voetballende teams gaan door op de wereldbeker in Qatar.

Het voorbije weekend getuige geweest van de eens te meer bijzonder verzorgde Gouden Ringshow. Onze achting gaat uit naar de geoliede machine van vrijwilligers die deze organisatie telkens weer uit de grond weet te stampen. Als vinkenier blijven we echter bijzonder aangetrokken tot de Europese vogels. Een aantal van onze vinkeniers wisten zich bovendien te onderscheiden met hun botvinken.

We onthouden onze lezers dan ook de uitslag van de sectie vinken niet en willen alvast de deelnemers en de laureaten bijzonder hartelijk feliciteren met de behaalde resultaten.

Voorbije week bleef het stil aan het vogelgriepfront doch we blijven onze liefhebbers er aan herinneren dat deze kwaal hardnekkig aanwezig blijft in populaties van wilde vogels.

Het blijft bijgevolg absoluut noodzakelijk om contact tussen deze vogels en onze in beschermd milieu levende dieren absoluut te vermijden!! Zoals in de huidige richtlijnen van het FAVV weergegeven, dient speciale aandacht besteed aan het veilig drenken en voederen van onze hobbydieren weg van in het wild levende populaties.

De tijd vliegt en na vele inspanningen en overlegmomenten komt het 1ste NOFON-Championship nu wel heel dichtbij! Net als in vorige edities van onze A.Vi.Bo.-mail houden we eraan jullie van harte uit te nodigen op dit bijzonder spektakel van vrijdag 16 december tot en met zondag 18 december in Putte.

Als geheugensteuntje en heropfrissing publiceren we het artikel van Dirk Van Honacker “We zijn er bijna” opnieuw. Uiteraard hopen we na de GRS in Roeselare ook in Putte een groot aantal van onze vinkeniers te mogen verwelkomen op deze overkoepelende en bijzondere organisatie!

Dat op de tweede zaterdag van de maand het Bestuursorgaan samenzit is genoegzaam bekend. Nu zaterdag worden een aantal krijtlijnen voor volgend speelseizoen uitgetekend zoals u kan lezen in bijgevoegde agenda.

Inmiddels de laatste hand gelegd aan de herwerking van de uitslag van de Ronde. Ook hier zullen in de toekomst duidelijke richtlijnen inzake termijnen dienen gehanteerd voor wat betreft het formuleren van klachten en opmerkingen.

Spijts dit jammerlijk probleem slaagden we er alsnog in, naast een verbeterde Erelijst van de Ronde van Vlaanderen de integrale uitslag te herwerken en u aan te bieden.

In de nasleep van zoveel zanggeweld uit het voorbije speelseizoen kunnen bedenkingen en overwegingen niet uitblijven.

Lucien van Gent beschrijft los van voorgaande beschouwing in een beklijvend stuk een menselijk doch niet al te mooi kenmerk. In “Iedereen wil de grootste hebben” wordt het oude gezegde “Hoogmoed komt voor de val” alle eer aangedaan.

U merkt het beste lezer we hebben u eens te meer heel wat te bieden om lange voetballoze avonden alsnog zinvol te vullen.

Geniet ervan!

§§§

 

Net als voorbije maanden blijven we volharden.

Onze actuele kalender kan u immers hier raadplegen.

Uiteraard kunnen de diehards onder onze liefhebbers steevast hun gading vinden op onze website www.avibo.be en zo telkens de meest actuele informatie inwinnen.

§§§

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}