De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 25 – 7 juni 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 25 – 7 juni 2023

Beste lezer  ,

 

En?

Al bekomen van voorbije zondag?

Dan was jij ongetwijfeld één van de 646 A.Vi.Bo.-getrouwen die het aandurfde zijn tanden te laten zien en onze hobby terug op de kaart zetten!

Of misschien was jij wel één van de vele medewerkers die er samen voor zorgden dat deze dag voor ons allen onvergetelijk werd en ….blijft.

Duizend maal dank voor jullie engagement en trouwe steun!!

In bijlage alvast een foto van het ereschavot met onze kampioen van België geflankeerd door de verschillende laureaten.

 

Onze nationale feestdag ligt amper achter ons en zie daar ligt ons kampioenschap van de A.Vi.Bo.-kring reeds klaar om verspeeld te worden.

Nu zaterdag 10 juni om 16 uur tekenen immers vele liefhebbers paraat om bij de KM “De Blauwbekken” uit Nokere-Kruisem een eresaluut te brengen aan al onze trouwe A.Vi.Bo.-medewerkers.

De inrichtende maatschappij laat alvast niks aan het toeval over om alle deelnemers te plezieren.

U komt toch ook?

 

Aan de vooravond van dit bijzonder feest – op vrijdag 09 juni dus – vergadert uw Bestuursorgaan om onder meer een aantal zaken te evalueren en lessen te trekken voor de toekomst zoals blijkt uit ingesloten agenda.

 

Inmiddels ontvingen we bijzonder hoopvol nieuws – heet van de naald – vanwege het FAVV. Zoals je kan lezen in ingesloten verklaring stelt het Agentschap naar de wereld dat ons land sedert 24 maart vrij is van Hoog Pathogene Aviaire Influenza. In volgende bijdragen houden we u op de hoogte van de evolutie in dit voor ons bijzonder prangend dossier.

 

In tegenstelling tot voorgaande jaren luidt ons Kampioenschap van België niet langer het seizoeneinde in.

Komende zondag wordt immers pas de 7de rit van de Ronde verspeeld en zijn we dus halfweg!

Als leuk uitvloeisel van onze digitale vooruitgang geef ik in primeur de huidige stand van de Ronde mee (na ons Kampioenschap van België).

Uiteraard worden enkel vogels vermeld die minstens 2 ritten hebben gespeeld en op die wijze nog kunnen meedingen in het eindklassement.

 

Inmiddels blijft onze achting voor de onderscheiden zangkeurkorpsen bijzonder groot. In bijlage geven we de verslagen van de voorbije keuringen mee niet zonder een blijk van waardering te uiten voor onze gewestelijke zangcommissarissen en officiële zangkeurders die met vereende kracht ons Vlaams vinkenlied beschermen!

 

Zoals het hoort, onthoud ik u de uitslagen van voorbije week niet (week van 29 mei tot en met 04 juni) evenals de aankondigingen voor de komende week (week van 12 tot en met 18 juni)

 

Lucien van Gent diende wegens ziekte jammer genoeg verstek te laten op ons voorbije hoogfeest.

Blijkbaar bang voor de gevolgen van zijn afwezigheid  nam hij moedig (?) de pen ter hand  om in “Bang maar ook braaf!” onder meer zijn grootste angsten te ventileren.

 

Ik kan hem alvast gerust stellen…. de strafmaat zal mild zijn.

 

Met een wekelijks artikel van zijn hand kunnen wij ongetwijfeld leven!!

 

Veel leesplezier!

$$$

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}