De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 26 – 14 juni 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 26 – 14 juni 2023

Beste lezer  ,

 

Waar we enkele weken geleden nog de mond vol hadden over de al te koele temperaturen, zingen we nu wel een toontje lager!!

 

Na een druipnatte en al te koele lente is de zomer in alle hevigheid losgebarsten. De mens – van nature positief (??) ingesteld – heft eens te meer een klaagzang aan en allerlei doemscenario’s duiken op.

 

Waar het voor ons – mensen – behoorlijk puffen en zweten is, dient elke vogelhouder steeds alert te blijven voor het welzijn van zijn dieren!

Kooien en kweekvolières dienen zoveel als mogelijk onttrokken aan al te hevige warmte of rechtstreeks zonlicht.

Bovendien zorgt elke dierenvriend steevast voor aanbod van vers water en controle op de kwaliteit van bereide voeding!

 

Nog één week en de zomer gaat er vol tegenaan, met andere woorden: “Het beste moet nog komen!”.

 

Zoals te verwachten, dienden voorbije week reeds een aantal wedstrijden ingekort voor het welzijn van zowel mens als dier.

Het nemen van onverantwoorde risico’s is en blijft in deze uit den boze!

 

Zo ook op voorbije kampioenschap van de A.Vi.Bo.-kring bij de KM “De Blauwbekken” uit Nokere-Kruisem waar uiteindelijk 33 moedigen hun opwachting maakten en op die wijze een eresaluut brachten aan de vele vrijwilligers die onze federatie rijk is.

Het bestuur van deze maatschappij deed er werkelijk alles aan om deze zetting tot in de puntjes te verzorgen.

Spijts het beperkte deelnemersaantal – wellicht door de extreme weersomstandigheden – slaagden zij alsnog met brio in hun opzet!

 

Naast de mensen met bestuurlijke functies binnen gewest, regio en bestuursorgaan werden tevens onze schrijvers en onze officiële zangkeurders uitdrukkelijk bedankt en in de bloemetjes gezet voor hun tomeloze inzet.

 

Waar voor de “gewone” liefhebber het speelseizoen inmiddels rustig zijn gangetje gaat, blijven tal van mensen hun opgenomen engagement trouw ter harte nemen. In bijgevoegd verslag kan u de bevindingen – van de onderscheiden zangkeurkorpsen – in voorbije week  terugvinden.

 

In bijlage bovendien en naar vaste gewoonte alvast de uitslagen van voorbije week (week van 05 juni tot en met 11 juni).

In deze periode van absoluut topaanbod aan wedstrijden  onthouden we u uiteraard de aangekondigde zettingen voor komende week niet (week van 19 juni tot en met 25 juni).

 

Als uitvloeisel van voorbije Kampioenschap van België te Kortemark publiceren we graag een overzicht van aanwezige en verontschuldigde genodigden. U vindt er tevens een overzicht van de trofeeën die werden geschonken voor tal van gelukkige vinkeniers.

 

In een volgende mail hopen we u de definitieve verdeling van alle aandenkens te kunnen voorleggen. Immers de aangeboden trofeeën van tal van sympathisanten in combinatie met de welgevulde prijzentafel van de organisatoren zorgt ervoor dat er behoorlijk wat werk kruipt in de correcte verdeling van al dit moois.

 

Inderdaad ons kampioenschap van België in zijn vernieuwde vorm zit erop en uw Bestuursorgaan toog afgelopen vrijdag onmiddellijk aan de slag om zaken te inventariseren, te evalueren en waar nodig voor komende edities bij te sturen. In bijlage vindt u het uitgebreide verslag van onze maandelijkse bijeenkomst.

 

Na onze eerdere melding rond recente evoluties op het vogelgriepfront, ontvingen we voorbije dagen verlossend nieuws dat we graag met u delen!

In eerste instantie maken we u de meest actuele nieuwsbrief van het FAVV over, om in een bijlage tevens een oplijsting van de geldende algemene maatregelen weer te geven.

 

Uiteraard blijven we onze eerdere oproep tot voorzichtigheid getrouw. Het feit dat er momenteel geen uitbraken zijn, biedt immers geen enkele garantie voor nabije en verre toekomst!

We dienen er bijgevolg met zijn allen voor te zorgen dat de geschiedenis zich niet herhaalt!

 

In “Water is gezond, maar teveel is teveel” legt Lucien van Gent feilloos de link met voorgaande zinsnede. In zijn beschouwingen rond de zoveelste criminele act in het zwaar geteisterde Oekraïne, verwijst hij onomwonden naar onze eigen vaderlandse geschiedenis.

 

Na dit bijzonder moment van ingetogen reflectie dienen wij ons echter bijzonder te hoeden om niet in de retoriek van de pessimisten verzeild te raken.

 

Maar wij zijn vinkeniers …. en vinkeniers kijken steeds positief naar en ons samen zijn en de toekomst! 

Dat is immers onze sterkte!! 

 

$$$

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}