De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 27 – 21 juni 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 27 – 21 juni 2023

Beste lezer ,

 

Naar goede gewoonte komt in ons landje na zonneschijn… steeds regen!!

Inderdaad de behoorlijk stevige hittegolf van de laatste week eindigde gisteren met een oplawaai van jewelste.

 

De hemelsluizen gingen op tal van plaatsen helemaal open en de naar vocht smachtende natuur kreeg niet eens de kans om het water op te nemen! Her en der spoelde het overdadige hemelvocht alles weg en volgden beangstigde omwonenden de toenemende modderstromen en het stijgende waterpeil.

 

21 juni!!

 

De zon staat vandaag op haar hoogste punt aan de hemel en in noordelijker contreien gaat de zon zelfs helemaal niet meer onder. De stand van de aarde ten opzichte van de zon is immers dermate dat deze laatste continu boven de horizon zichtbaar blijft!

 

Het jammere aan dit verhaal is dat het begin van de zomer tevens het verkorten van onze dagen inluidt…. op weg naar 21 december!!

 

Ook bij de vogels zal dit fenomeen niet zonder gevolgen blijven.

De bijzondere band die de natuur in haar geheel onderhoudt met zonlicht en daglengte geeft vanaf komende dagen de onvermijdelijke klik om de voorbereidingen op komende winterperiode te starten.

 

Bij onze vogels uit dit fenomeen zich in onder meer het wisselen van het verenkleed als voorbereiding op de naderende vogeltrek.

Inderdaad, heel binnenkort zullen de berichten over de aanvang van de rui sterk toenemen.

Dit – overigens normaal – fenomeen dwingt ons – vogelhouders – er toe bijzondere aandacht te schenken en zorg te bieden aan de gezondheid van onze vogels door hen onder meer een gevarieerd aanbod aan voeding voor te zetten!

Immers nu vangt de voorbereiding aan op een kommerloze winter … en een goed speelseizoen 2024!!

 

Waar een aantal onder u ongetwijfeld de wenkbrauwen fronsen bij bovenstaande info kan ik u echter wel gerust stellen. Ook de komende week gaat het zettinggebeuren onverminderd door. In bijlage vindt u dan ook de aankondigingen voor de zettingen vanaf maandag 26/06/2023 tot en met  zondag 02 juli 2023.

 

Dat er voorbije week heel wat wedstrijden werden verspeeld, is u ongetwijfeld niet ontgaan.

Om u ook bij deze opvolging te ondersteunen maak ik u graag de uitslagen van de zettingen van maandag 12/06/2023 tot en met zondag 18/06/2023 over.

Geteisterd door de verzengende hitte werden – zoals u zal merken – heel wat zettingen vervroegd beëindigd en vervolgens omgerekend.

 

Ons programma Zettingsoft heeft inmiddels ook in deze context zijn bijzondere waarde bewezen en ondersteunt de plaatselijke besturen feilloos in de verwerking van het ganse zettinggebeuren.

 

Ik maak er u, beste lezer, bovendien – en eens te meer – graag attent op dat alle aankondigingen en uitslagen van zettingen steevast en geactualiseerd kunnen geraadpleegd worden op onze website www.avibo.be . Onder het tabje activiteiten kan je na aanklikken van het submenu “zettingen” ongestoord uitslagen en aankondigingen consulteren.

 

Weet bovendien dat binnen het item “Zettingen” ook de huidige stand zichtbaar is van de “top 40” van betreffende week.

U ziet een oplijsting van de 40 hoogste resultaten binnen de federatie in bedoelde periode!

 

Zoals vorige week beloofd zend ik u tevens de uiteindelijke verdeling van alle trofeeën en andere aandenkens uit voorbije Kampioenschap van België.

Uit de verdeling blijkt ontegensprekelijk het feit dat elke deelnemer – ongeacht zijn resultaat – meedingt naar één van de vele prijzen !!
Een dikke proficiat voor alle laureaten en andere gelukkige prijswinnaars!

 

Om deze mailing af te ronden onthoud ik u uiteraard de verslaggeving van de keuringen van de voorbije periode niet. Gewestelijke, regionale en officiële zangkeurders blijven immers bij de pinken in het behoeden van ons mooie Vlaamse vinkenlied tegen verloedering.

 

Hopelijk kan ook jij nog enige tijd genieten van het zetten in huidig seizoen en gaan je vogels niet al te snel in de rui!!

$$$

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}