De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 41– 27 september 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 41– 27 september 2023

Beste lezer  ,

 

Hedenavond terug bijzonder constructief overleg meegemaakt met de inrichtende maatschappijen van onze voorjaarstentoonstellingen in 2024.

Het is steeds verrijkend te mogen delen in de ervaringen van de verschillende maatschappijen om vervolgens vanuit het Bestuursorgaan op een aantal verzuchtingen een antwoord te formuleren.

Dit is – voor mij althans – het duidelijkste bewijs dat onze federatie leeft!

 

Uiteraard werden tijdens dit moment reeds volop afspraken gemaakt voor wat aan ons circuit voorafgaat.

Ik lijst dit graag voor u op:

– eind oktober worden we verwacht bij onze vrienden uit Zonnebeke op hun onvervalst Kampioenschap van de Frontstreek;

– begin december opent de Gouden Ring Show zijn deuren en

– op 16 en 17 december vindt het 2de NOFON-Championship plaats.

 

Dat hiermee niet alles gezegd is, moge blijken uit bijgevoegde kalender die ons bovenop vermelde ontmoetingen van tentoonstellers meeneemt naar andere kooi- en schuilhuisjestentoonstellingen.

 

U merkt het: “De winterperiode is allesbehalve een periode zonder uitdagingen of manifestaties binnen ons vinkeniersgild!”.

 

Ik ben er bovendien ten stelligste van overtuigd dat de aanwezigheid van vele enthousiaste vinkeniers elke organisator bijzonder veel deugd doet en alvast een aanmoediging betekent om op het ingeslagen pad verder te gaan!

 

Terwijl de avond sneller valt en de drukste zorgperiode bij de vogels voorbij is, grijpen maatschappijen en gewesten deze periode aan om hun gelauwerden te huldigen. Zo mochten wij alvast een sfeerbeeld ontvangen van de hulde bij het verbond Avelgem-Zwevegem.

 

Echte vinkeniers zijn ongetwijfeld bijzonder nieuwsgierig naar de eindresultaten in de voorbije Ronde van Vlaanderen.

Net als in vroegere jaren vergasten we u in eerste instantie op de erelijst van dit onvolprezen regelmatigheidscriterium.

Erelijst die naast enige duiding bovendien op eenvoudige wijze een overzicht verschaft van de overwinnaars in de onderscheiden reeksen.

 

Dat deze overwinnaars/laureaten op passende wijze in de bloemen worden gezet op onze 75ste Algemene Vergadering in Waregem op zondag 03 maart 2024 is en blijft vaste A.Vi.Bo.-traditie!!

 

En zoals gezegd, zijn we er inderdaad – en dit na enig duw- en trekwerk – in geslaagd om de einduitslag van de Ronde van Vlaanderen 2023 te voorschijn te toveren.

 

We wensen alle deelnemers te feliciteren met de door hun vogels behaalde resultaten en willen de vele maatschappijbesturen graag betrekken in deze hulde. Zonder hen kon er immers niet gespeeld worden!!

 

U zal naast het resultaat tevens de door betrokken liefhebber gewonnen geldprijs opmerken.

Let wel: deze prijzengelden worden pas in de loop van de maand oktober naar de gewesten doorgestort.

 

In vorige mail had ik er reeds naar verwezen.

 

“Naar wat?”, vraagt u.

 

Op voorbije Algemene Raad was één van onze gasten Lucien van Gent en ik nam op dat ogenblik alvast het zekere voor het onzekere en woog mijn woorden.

Zijn journalistieke arendsblik ontgaat immers niets.

Ik was verwittigd en een verwittigd man….

 

Gevoelige lezers zijn alvast verwittigd!!

 

Ik houd u niet langer in spanning en lever u over aan de pennenstreken van Lucien.

In “Paparazzi in Kuurne” krijg je bijgevolg een enigszins ander verslag van de voorbije vergadering van de Algemene Raad.

 

 

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}