Corona : bijkomende maatregelen 14/01/2021

Corona : bijkomende maatregelen 14/01/2021

Vrienden vinkeniers,

 

 • Gezien de aanhoudende onzekerheid rond de evolutie van het Covid-19 virus en het feit dat binnen de besluitvorming van overheidswege – niettegenstaande de aangekondigde vaccinaties – niet onmiddellijk sprake is van enige versoepeling, lijkt organisatie van massa-evenementen in het komende jaar een bijzonder hachelijk verhaal te worden.

Om deze redenen en om nodeloze inspanningen en dito uitgaven te vermijden :

 • De H. Mis wordt voor het komende jaar 2021 definitief afgelast;
 • Het Nationaal Kampioenschap, de Provinciale Kampioenschappen en het Kampioenschap van de A.Vi.Bo.-kring worden tevens afgelast in het komende speelseizoen 2021;
 • Het aangekondigde Congres van 06 november 2021 wordt tevens afgelast.

 

 • Om de komende Ronde van Vlaanderen de uitstraling te geven die ze verdient, worden alle verplichtingen – inzake de ritten op ons Kampioenschap van België en de Provinciale Kampioenschappen –  die binnen ons Reglement Inwendige Orde zijn vervat, opgeheven voor het speelseizoen 2021.

 

 • Maatschappijen kunnen bijgevolg op beide data (zowel in de voor- als de namiddag) zettingen inrichten en titels verspelen.

 

 • Wij roepen onze maatschappijen en gewesten nu reeds op om echter zeer omzichtig om te gaan met het voorbereiden van zettingen. We dienen er immers samen voor te zorgen dat we een al te grote volkstoeloop op zettingen vermijden.

In dit kader wordt voor volgend speelseizoen alvast een beperking opgelegd rond de te verspelen prijzen.

 • Naturaprijzen bij vinkenzettingen worden gedurende het speelseizoen 2021 verboden;
 • De vooruit op een zetting mag maximaal €75 (vijfenzeventig Euro) bedragen gedurende het volledige speelseizoen 2021.

 

 • Bovenvermelde maatregelen nodigen liefhebbers uit om in eigen maatschappij of in eigen gewest te spelen en bijgevolg al te grote verzamelingen te vermijden.

 

 • Op die wijze creëren wij als Bestuursorgaan ademruimte voor maatschappijen, gewesten en regio’s en bouwen wij bovendien enig krediet op om in overleg te kunnen gaan met de bestuurlijke overheid in de hoop dat we komend speelseizoen – mits de nodige garanties van onzentwege – kunnen genieten van onze hobby!

 

 • Hoe dan ook wat er in de nabije toekomst al dan niet kan of mag :

 

NEEM NOOIT RISICO’S !!!

UW GEZONDHEID IS EN BLIJFT ONZE GROOTSTE ZORG!!”

 

                                                                  Namens Uw Bestuursorgaan,

                                                                            Gino Welvaert,

                                                                        Voorzitter A.Vi.Bo. vzw

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}