De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 10 – 16 maart 2022

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 10 – 16 maart 2022

De weersevolutie, de toenemende daglengte en het losbarstende wielerseizoen kondigen ontegensprekelijk de komst van de lente aan.

Wie als echt vinkenier aan lente denkt, komt onvermijdelijk bij de seizoenstart terecht.  Met de blik op 1 april benadrukken we eens te meer het belang van tijdig aankondigen van de zettingen.

Het is inmiddels genoegzaam bekend dat publicatie op onze website via Zettingsoft bijzonder eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. Meer dan 120 maatschappijen ontdekten in middels de weg en  kondigden op vandaag reeds circa 1.350 zettingen aan.

Uw Bestuursorgaan in samenwerking met “onze” Marc Vantieghem laat geen kans onbenut om diegenen die nog onkundig zijn op sleeptouw te nemen zodat we met zijn allen klaar zijn om een vlekkeloze start neer te zetten.

Uiteraard dienen we er ons van bewust te zijn dat ons opzet hier en daar nog gebreken vertoont. Doch grosso modo kunnen we er prat op gaan dat alles “bedrijfsklaar” is en de wedstrijden mogen aanvatten!

Voorbije zaterdag vergaderde uw Bestuursorgaan voor het eerst na de voorbije Algemene Vergadering. In het verslag van deze bijeenkomst vindt u tevens belangwekkende zaken voor naderend speel- en kweekseizoen.

Zo werd het herwerkte Reglement Inwendige Orde onder de loep genomen zodat ook deze afspraken een vlekkeloos speelseizoen waarborgen.

Dat wij op zaterdag 19 maart om 15 uur aan de Sint-Amanduskerk in Wingene verzamelen voor de herdenkingsviering van onze overleden vrienden uit voorbije jaren is een open deur intrappen. Heel wat vinkeniers, maatschappijen en gewesten maken hun opwachting als eerbetoon aan deze dierbaren. Om het feestelijk en plechtig karakter te benadrukken zullen ongetwijfeld heel wat vlaggen de viering kleur geven.

Naast de onderscheiden infosessies in verschillende gewesten mag de aangekondigde jaarvergadering van de Officiële Zangkeurraad gerust als sluitstuk van deze winterperiode worden beschouwd. Op zaterdag 26 maart om 14 uur overleggen onze officiële zangkeurders over hun opdracht en hun verantwoordelijkheid.

De huidige lijst van artikels is behoorlijk schraal en wij willen iedereen oproepen om in de “figuurlijke” pen te kruipen en ons te vergasten op één van hun bijzondere ervaringen, ongelooflijke belevenissen of andere belangwekkende zaken.

Uw bijdrage wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens graag dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}