De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 17 – 4 mei 2022

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 17 – 4 mei 2022

De meimaand is gearriveerd en onze vogels hebben de klim naar hun absolute topconditie aangevat. Onze vele plaatselijke besturen hebben hoopvol het seizoen op gang geschoten en de 1ste rit van de Ronde van Vlaanderen is inmiddels ook verleden tijd. In de uitslagen van voorbije week kan geïnteresseerde lezer resultaten van de vele vrienden consulteren.

In de kweekvolières wordt intussen druk gewerkt aan onze toekomst. We kunnen inderdaad het gigantisch groot belang van de kweek in beschermd milieu niet genoeg onderlijnen. Uit ervaring weten we onderwijl ook dat een aantal vooroordelen rond kwaliteiten en prestaties van deze vogels ook mogen worden opgeborgen.

De ontluikende lente in aanloop naar de naderende zomer zorgt voor een toevloed aan activiteit. De bijgevoegde kalender biedt alvast heel wat mogelijkheden om komende week een aantal zettingen aan te doen.

Lucien van Gent ontpopte zich inmiddels tot een druk beroerder van het touchscreen. In –“Schermke is schermke” mijn gedacht – bespreekt hij de invloed van beeldschermen in alle formaten.

Waar we vorige week nog aankondigden dat de Officiële Zangkeurraad startensklaar was, zijn de eerste keuringen inmiddels ook geschiedenis!

Hoopvol is alvast dat – bij controles in speciale opdracht – onze keurders mochten vaststellen dat het gros van de beluisterde vogels van behoorlijke zangkwaliteit waren. De blijvende inzet van maatschappijbesturen en onze liefhebbers werpt duidelijk vruchten af. In bijlage een eerste verslag van zangkeuringen.

We herhalen dat de communicatie met officiële zangkeurders, coördinatoren en gewestleiders werd geoptimaliseerd door creatie van  het nieuwe mailadres zangkeurraad@avibo.be .  Meldingen, verslagen van keuringen of andere vragen worden daar digitaal ingewacht en verwerkt. De originele verslagen worden uiteraard naar het secretariaat doorgestuurd.

Binnen het Bestuursorgaan worden tal van voorbereidingen getroffen. In komend overleg komen deze zaken uiteraard uitgebreid aan bod. We onthouden u alvast de agenda van deze bijeenkomst niet.

Dat er in de schoot van onze maatschappijen – die de grote organisaties waarnemen – stevig wordt doorgewerkt is een open deur intrappen. Het is dan ook nu reeds noodzakelijk om onze liefhebbers te mobiliseren voor deze momenten bij uitstek om onze hobby naar de buitenwereld de nodige uitstraling te geven.

Onze provinciale kampioenschappen worden binnen goed vier weken verspeeld en kondigen onomstotelijk de komst van onze ultieme feestdag aan met name ons Kampioenschap van België.

De organisatoren uit regio “De Westhoek” zijn na inmiddels jarenlang wachten meer dan klaar om jullie in grote getale te ontvangen.

Om de organisatie in goede banen te leiden is het van het grootste belang om onze ploegen van medewerkers te versterken. Collega Dominique Baert is inmiddels druk doende om de werkverdeling voor komend Kampioenschap van België vast te leggen. Heel wat mensen zijn inmiddels paraat om ook op die gelegenheid hun beste beentje voor te zetten. Uiteraard blijft Dominique nog steeds op zoek naar sympathisanten, bestuursleden, of gewone liefhebbers die graag hun steentje willen bijdragen.

Geïnteresseerden kunnen hun naam en voorkeurstaak alvast signaleren aan Dominique via  dominique@avibo.be .

Zoals eerder gemeld wordt uw bijdrage, nieuwtje of weetje – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}