De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 30- 27 juli 2022

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 30- 27 juli 2022

Beste lezer  ,

Voor wie het nu nog niet duidelijk mocht zijn: “De rui is in het land!!”

Het gros van de vogels houdt het inmiddels voor bekeken en is druk doende met wisselen van verenkleed! Dat terzelfdertijd een aantal onverlaten er blijvend en stevig tegenaan gaan is onze lezers ongetwijfeld niet ontgaan.

Voor de “diehards” onder onze vogels zenden we in bijlage alvast de aankondigingen voor komende week door. (week van 01 tot en met 07 augustus). Naar goede gewoonte laten wij u ook de resultaten van voorbije week geworden (week van 18 tot en met 24 juli)

In navolging van onze openbaring van volgende week nodigen we onze lezers uit om toch eens een kijkje te nemen op onze website (www.avibo.be ) om in het menu van de aankondigingen van zettingen opzoekingen op datum te verrichten of beter nog de prestaties van de 40 beste vogels binnen de gepubliceerde wedstrijden van voorbije week in onze “Top 40” te bekijken.

De laatste zondag van juli is traditioneel de 14de en laatste rit van onze roemrijke “De Ronde van Vlaanderen”. In tegenstelling tot vorige jaren dienen bondslidkaarten niet langer ingevuld en vervolgens verzameld te worden door de gewestleiders.

Het inmiddels behoorlijk ingeburgerde gebruik van Zettingsoft biedt immers meer dan waanzinnige mogelijkheden!! Op vandaag wordt alles in gereedheid gebracht om een volledig overzicht van alle vogels die meedingen binnen het klassement voor onze Ronde op te lijsten en dit zonder extra administratieve beslommeringen. Dat het uiteraard enkel gaat over vogels binnen de gepubliceerde uitslagen is zonneklaar!

Einde seizoen betekent ook in de schoot van maatschappij en gewest afsluiten van onderscheiden klassementen en toekennen van titels in koning- en/of kampioenschap. Een aantal onder u pasten onze oproep van vorige week inmiddels feilloos toe en met onze oprechte felicitaties voor alle laureaten publiceren we graag een eerste lijst met resultaten.

Net als vorige week roepen we maatschappijen en gewesten op hun titelverdeling door te zenden naar info@avibo.be of gino@avibo.be . Zo zorgen we er samen voor dat laureaten en klassementen worden gepubliceerd in onze “A.Vi.Bo.-mail” en iedereen bijgevolg de eer krijgt die hem of haar toekomt!

Spijts onze edele doelstellingen lieten we na onze lezers een overzicht te verschaffen van de bijkomende trofeeën op ons voorbije Kampioenschap van België bij onze vrienden uit Houthulst. Met excuses voor dit euvel zetten we dit recht in bijgevoegde publicatie niet zonder betrokken liefhebbers onze herhaalde en welgemeende gelukwensen over te brengen.

We willen onze lezers vervolgens vergasten op enkele aangename verpozingen.

Na het gesmaakte verslag van de hoogtestage van de Vanhouteghemkes in aanloop naar het voorbije Kampioenschap van België brengt onze verslaggever Jordi Vanhouteghem relaas uit  van zijn Elfde Grote Prijs die qua opkomst stilaan naast Nokere Koerse komt te staan.

Lucien van… Gent – inmiddels bekomen van het “Gensche Fieste”gedoe – liet zijn lodder oog vallen op “het zwarte gat”. De astronomen en andere sterrenkundigen onder ons worden eens te meer zwaar in hun hemd gezet door deze veelschrijver/filosoof.

Benieuwd hoe Lucien dit fenomeen in tal van andere betekenissen vertaalt? Lees hier zijn artikel en geniet.

Alvast veel leesplezier gewenst !

  • §§

Zoals eerder gemeld wordt uw bijdrage, nieuwtje of weetje – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}