De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 32- 10 augustus 2022

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 32- 10 augustus 2022

Beste lezer  ,

Er komt maar geen einde aan de uiterst droge en verschroeiende zomerdagen. We wilden een mooie zomer? Wel we hebben hem… Dat “trop” echter teveel is, wordt inmiddels meer dan duidelijk.

De natuurlijke reserves raken behoorlijk uitgeput/uitgedroogd en voor dieren en vogels zijn deze dagen bijzonder zwaar. De ongenaakbare natuurwetten zullen eens te meer hun waarachtigheid bewijzen. “De wet van de sterkste” weet je wel.

Ook voor mensen zijn deze bloedhete dagen inmiddels uitgegroeid tot een bijzondere kwelling. Dat de meest kwetsbaren eens te meer tot de mogelijke slachtoffers behoren, zal intussen niemand ontgaan zijn.

Met de moed der wanhoop blijven inmiddels een aantal vogels het beste van zichzelf geven in de zangwedstrijden die op vandaag nog hun beloop kennen. Voor deze hardnekkige doorzetters maken we graag de kalender voor volgende week (week van 15 tot en met 21 augustus) over.

Vele liefhebbers zullen graag en vooral nieuwsgierig terugblikken op de resultaten van voorbije week (week van 01 augustus tot en met 07 augustus)die we jullie ook niet willen onthouden.

Na onze openbaring van vorige week geven we in bijlage een bijgewerkte versie van de Ronde van Vlaanderen mee ter nazicht en controle. Op uitzondering van enkele uitslagen benadert voorliggende resultatenlijst het uiteindelijke en definitieve resultaat.

De aandachtige lezer is wellicht niet ontgaan dat bij sommige liefhebbers meer dan de tien opgelegde ritten wordt gepubliceerd. Onze programmeur slaagde erin om alle resultaten van betreffende vogel op te lijsten en er het resultaat van de tien beste ritten uit te filteren en te resumeren in het uiteindelijke eindresultaat.

Terwijl het speelseizoen op zijn laatste benen loopt kregen wij eens te meer melding van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen rond een zoveelste besmetting met vogelgriep dit maal in de streek van Roeselare. We roepen onze liefhebbers dan ook op om de richtlijnen in alle landsdelen blijvend en consequent op te volgen!

Dat we binnen de federatie niet stilvallen -niettegenstaande de hitte – moge blijken. Op 30 juli laatstleden vergaderde de Bondsraad en deed uitspraak in twee lopende klachten.

Het Bestuursorgaan verzamelt in voorbereiding op de eens te meer drukke septembermaand in de maandelijkse vergadering op zaterdag 13 augustus en net als voorheen onthouden we de aandachtige lezer de agenda niet.

Net als in vorige editie onthouden we onze aandachtige lezers eens te meer de bloemlezing aan klassementen van koning- en kampioenschappen uit maatschappijen en gewesten niet. Eens te meer brengen we onze blijken van opperste waardering over over de prestaties van vogels, liefhebbers en onderscheiden besturen. Proficiat!!

Net als vorige week roepen we maatschappijen en gewesten op hun titelverdeling door te zenden naar info@avibo.be of gino@avibo.be bij voorkeur in een bestandsversie uit het Office-pakket.

Zo zorgen we er samen voor dat laureaten en klassementen worden gepubliceerd in onze “A.Vi.Bo.-mail” en iedereen bijgevolg de eer krijgt die hem of haar toekomt!

Dat Lucien van Gent meer tijd vindt om zich te buigen over de echte kwesties van het leven wordt ongetwijfeld duidelijk in zijn nieuwste werkstukje. In “Hij wist het“, werpt hij zijn heldere kijk op fundamentele kwesties en gaat hij de clash tussen geloof en wetenschap niet uit de weg.

Wie na zoveel ernstig denkwerk nog geen dorst heeft, moet dringend zijn arts consulteren! Veel leesplezier gewenst en “Santé”!

 

  • §§

Zoals eerder gemeld wordt uw bijdrage, nieuwtje of weetje – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}