De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 36 – 07 september 2022

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 36 – 07 september 2022

Beste lezer  ,

Septembermaand is nog maar goed op gang en het is overduidelijk: “De herfst komt eraan!”

De dagen zijn al bijzonder flink ingekort en de langere duisternis zorgt voor afkoeling. Niettegenstaande de meer dan behoorlijke temperaturen voor de tijd van het jaar is het in de vroege ochtend reeds een stuk frisser.

Herfst betekent een symfonie van kleurschakeringen en bijhorende typische geuren van de vergankelijkheid van bladeren en vruchten. Deze rijkdom van praal en pracht zijn waarlijke strelingen voor onze zintuigen en we hopen dat elk van u ten volle geniet van deze korte doch bijzonder heftige periode.

Afgelopen zaterdag eens te meer een blij weerzien met onze coördinatoren. Vrienden die duidelijk bij de pinken waren en in een meer dan verhelderende bijeenkomst het Bestuursorgaan duiding en inzicht verschaften in een aantal voorliggende kwesties. In bijlage vindt u  een summier verslag van deze bijeenkomst tussen gelijkgezinden.

Het Bestuursorgaan buigt zich nu zaterdag 10 september over een aantal punten die onder meer uitvloeien uit bovenstaande vergadering. Deze vergadering is meteen de ultieme voorbereidende vergadering voor komende Algemene Raad. Naar goede gewoonte publiceren we ook hier de agenda voor deze maandelijkse bijeenkomst.

De vermelde Algemene Raad vindt traditioneel plaats in het derde weekend van september. Op zaterdag 17 september verzamelen gewestleiders, coördinatoren, ondervoorzitters van de Officiële Zangkeurraad, ereleden en leden van het Bestuursorgaan om zich te buigen over wat was en afspraken te maken over wat komt!! In bijlage alvast een inkijk in de agenda van deze raadgevende vergadering.

In navolging van tal van maatschappijen ontvingen we afgelopen dagen de titelverdeling van “De Sint-Godelievevink” uit Ruddervoorde. Niet zonder onze felicitaties bij te voegen publiceren we graag de uitslag.

Lucien van Gent is waarlijk van alle markten thuis. Waar we hem eerder reeds titels toe bedeelden van filosoof, psycholoog en andere …logen moeten we op vandaag met verbazing kennis nemen van zijn scherp economisch vernuft.

In “Zaad van den Aldi” weet hij eens te meer vlotjes de link te leggen tussen huidige economische malaise en de kleine kanten van het mensdom.. Met de nodige maatschappijkritische bedenkingen en een knipoog legt hij moeiteloos de vinger op de wond van huidig vooral bedroevend circus!

U merkt het, we hebben eens te meer één en ander te bieden om onze liefhebbers alvast enkele kommerloze momenten te bieden in de asgrauwe tijden.

 

  • §§

Zoals eerder gemeld wordt uw bijdrage, nieuwtje of weetje – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}