De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 38 – 21 september 2022

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 38 – 21 september 2022

Beste lezer  ,

Voorbije zaterdag bijzonder constructieve bijeenkomst met onze gewestleiders en coördinatoren in onze traditionele Algemene Raad.

Op basis van nabeschouwingen bij voorbije werkjaar werden alvast voorstellen en ideeën voorgelegd om in volgend werkjaar te expliciteren.

Zoals u kan vermoeden houden we eraan om de gemotiveerde liefhebber en de aandachtige lezer het uitgebreid verslag van deze bijeenkomst voor te leggen.

Voorbije vergadering luidt voor mezelf de langverwachte verlofperiode in. Bij een glaasje wijn en een buitentemperatuur van circa 26 graden nagenieten van een boeiende dag en bijzondere indrukken aan de slag gegaan om dit stukje aan jullie voor te leggen.

Op voorbije vergaderingen en het voorbije werkjaar werd meer dan eens de nadruk gelegd op de immense mogelijkheden van de digitalisering. Zo schrijf ik dit stukje op meer dan 2.000 km van ons landje en slaag er in geen tijd in jullie scherm in te palmen. Dit is en blijft een ongelooflijke prestatie.

Dat binnen ons land de Aviaire Influenza ofte “vogelgriep” weer stevig om zich heen slaat, mocht voorbije dagen jammer genoeg blijken. In bijlage vindt u onderrichtingen vanuit het FAVV naar aanleiding van drie recente uitbraken. De aanhoudende en zelfs versterkende tendens legt nu reeds zware hypotheek op het komende tentoonstellingsgebeuren. We durven hopen dat huidige opstoot meteen het einde van deze kwelling inhoudt doch alle wetenschappers zijn en blijven er van overtuigd dat deze hoop ijdel is.

Collega en goede vriend Rik Tanghe bereidt in stilte ons komend congres (05 november in Kuurne) voor en wist nu reeds een vooraanstaand wetenschapper te strikken om ons op die dag rond te leiden in de bijzonder zware kwelling – voor ons vogelhouders – veroorzaakt door vogelgriep.

Maatschappijbesturen zetten in middels hun beste beentje voor om hun leden ter wille te zijn. Aan creativiteit alvast geen gebrek. Zo brengt de KM De Vlaamse Zangers uit Hooglede op bijzondere wijze hulde aan de kampioenen van voorbije speelseizoen.

De Molenzangers uit Kuurne (de inrichters van voorbije kampioenschap van de A.Vi.Bo.-kring) tappen uit een heel ander vaatje en vergasten hun leden op een verrassingsreis. Wij mogen in bijgevoegd verslag alvast meegenieten van hun leuke ervaringen.

Afgelopen zaterdag uitgebreid hulde gebracht aan de veelschrijver binnen onze mail!

Lucien van Gent blijft -gelukkig voor ons – er intussen stevig tegenaan gaan. In “Drift” licht hij alvast een tipje van de sluier op . Bij deze graag uw volle aandacht voor zijn ervaringen(?) en hopelijk kruipen er nog een aantal gegadigden in de pen om ons mail blijvend aantrekkelijk te maken.

Intussen is mijn glas wijn leeg en mijn inspiratie ver op! Tijd om in alle gezelligheid over te gaan tot… het volgende glas!

Gezondheid!!

 

§§§

Zoals eerder gemeld wordt uw bijdrage, nieuwtje of weetje – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}