De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 41 – 12 oktober 2022

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 41 – 12 oktober 2022

Beste lezer  ,

We worden stevig bestookt met tal van virussen!

Corona wint in mensenkringen behoorlijk veld en het vogelgriepvirus teistert de wilde vogelpopulaties.

Net als voorbije weken houden we eraan om jullie een laatste stand van zaken mee te geven inzake de evolutie bij onze vogels. Niet zonder eens te meer op te roepen tot strikt naleven van de opgelegde preventieve maatregelen. Zoals in het verleden telkens werd herhaald, blijken de besmettingen zo goed als altijd uit wilde vogels voort te komen!

Laat het duidelijk zijn: “Eigen vogels en pluimvee afschermen en enkel binnen voederen en drenken, verkleint de kans op een potentiële uitbraak aanzienlijk!”

Middenin deze behoorlijk dreigende toestanden lijkt Poetin intussen meer en meer de trappers kwijt. Terwijl zijn waanzin de ganse wereld in een stevige crisis stort en in Oekraïne tal van burgerslachtoffers vallen, wordt het voor buitenstaanders behoorlijk moeilijk te ontwaren waar zijn uiteindelijke winst zit.

In beschreven ellende toch aangename momenten beleefd met vrienden en collega’s binnen ons Bestuursorgaan. De maandelijkse vergadering bracht in een aantal hangende kwesties helderheid die we u absoluut niet willen onthouden. Als uitvloeisel van deze bijeenkomst  werden inmiddels de contouren van ons naderend congres definitief vastgelegd.

Bijgevoegde uitnodiging is het ultieme bewijs van ons geloof, onze visie en onze daadkracht!

Op zaterdag 05 november 2022 vanaf 09 uur in de ochtend is het verzamelen geblazen in de Kubox in Kuurne. Aanwezigen worden eens te meer vergast op een boeiend en gevarieerd programma.

Onze dankbaarheid en warme genegenheid naar onze liefhebbers wordt vertaald in de kans om gezamenlijk een Vlaams middagmaal te gebruiken. Veel authentieker dan friet met stoverij of vol-au-vent kan je het niet bedenken. Dat de federatie voor alle aanwezigen de helft van de kostprijs voor zijn rekening neemt en iedere aanwezige bijgevolg slechts een schamele 5 (jawel VIJF) euro dient te betalen is in deze moeilijke tijden bijzonder te noemen.

Uiteraard rekenen we op een massale opkomst en om een aantal zaken tot in de puntjes voor te bereiden, stellen we een intekening vooraf bijzonder op prijs. Op de uitnodiging vindt u naast het programma dan ook een inschrijvingsstrook die u of aan het secretariaat of via mail kan overmaken.

Onze federatie streeft er eens te meer naar om in een sfeer van verbondenheid te streven naar een sublieme en leerrijke ervaring voor zijn liefhebbers.

Onze drijfveer hoort absoluut niet thuis in het rijtje van recordpogingen à la Filippo Ganna! Hopelijk was er tijdens zijn uurrecordpoging geen trajectcontrole of ook daar viel hij ongetwijfeld in de prijzen met zijn verbluffende prestatie.

Alle gekheid op een stokje!

We streven niet naar records doch Lucien van Gent brengt verslag uit over waar recordpogingen en uitdagingen toe leiden! In “Recorder? Neen, record!” legt hij – hoe kan het ook anders – een verband met onze edele hobby en schetst uiteindelijk het pijnlijke beeld van de mens in al zijn facetten.

Zeker lezen en vervolgens eens over nadenken!

§§§

Op vraag van een aantal aandachtige lezers – die het samenzijn met vrienden missen – willen we gedurende de wintermaanden onze activiteitenkalender telkens updaten en hier publiceren.

De meer bedreven fanaten vinden ongetwijfeld hun weg op onze website www.avibo.be om deze informatie te verzamelen.

§§§

Zoals eerder gemeld wordt uw bijdrage, nieuwtje of weetje – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}