De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 42 – 19 oktober 2022

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 1 – nummer 42 – 19 oktober 2022

Beste lezer  ,

Terwijl de daglengte behoorlijk krimpt, neemt de activiteit in tal van geledingen van onze federatie toe!

In de schoot van gewesten en maatschappijen wordt het voorbije speelseizoen netjes afgesloten met de onlosmakelijke hulde aan de laureaten !

Dat bestuursleden inmiddels de laatste voorbereidingen treffen om hun leden bij te staan bij het naderende opmaken of aanpassen van het inventarisblad of de gelijktijdige bestelling van de kweekringen voor 2023 is ook voor de gewone leden meer dan duidelijk.

Onze bestuursleden zijn net die mensen die er telkens in slagen om de plaatselijke vereniging door woelig water te loodsen en de zoveelste crisis te bedwingen. Na de voorbije tumultueuze jaren verdienen zij het meer dan ooit om in de bloemetjes gezet te worden. Iets wat jammer genoeg al te vaak wordt vergeten!

Ook binnen het Bestuursorgaan is het inmiddels behoorlijk druk. Hoe kan het ook anders!

Voorbije zaterdag werd in een bijzonder constructieve sfeer overleg gepleegd met de organisatoren van de voorjaarstentoonstellingen, terwijl vanavond het voorbije werkjaar van de Officiële Zangkeurraad voor het licht werd gehouden.

Bovendien bevinden wij ons behoorlijk dicht bij een evenement dat tal van onze liefhebbers ongemeen boeit!

Op zaterdag 05 november vanaf 9 uur gaan wij in de Kubox in Kuurne in een sfeer van absolute verbondenheid samen kennis op doen.

Een boeiend programma, een gezellige sfeer en een verzorgde en lekkere maaltijd in een prachtige accommodatie bieden ongetwijfeld de absolute sleutels op succes.

We herhalen graag onze oproep van vorige week om vooraf in te tekenen zodat we een aantal praktische schikkingen kunnen treffen. Uiteraard vindt u de noodzakelijke info terug op onze folder met inschrijvingsstrook.

U komt toch ook!!??

Naast vermelde voorbereidingen wordt inmiddels de laatste hand gelegd aan de definitieve opmaak voor publicatie van de erelijst en uitslag van onze onvolprezen Ronde van Vlaanderen 2022.

Jammer genoeg en net als voorgaande weken dienen we onze lezers te wijzen op de aanhoudende uitbraken van vogelgriep in ons landje. In ingesloten informatiebulletin krijgt u de laatste update van een nieuw geval dat werd gedetecteerd in Theux (Luik). De leidend ambtenaar dringt in dit bericht eens te meer aan om bijzondere voorzichtigheid aan boord te leggen en de opgelegde maatregelen strikt op te volgen.

Enkel wanneer we met zijn allen stipt en strikt handelen hebben een aantal organisaties alsnog kans om vrij door te gaan. We herhalen onze oproep tot deelname en/of bezoek aan het Kampioenschap van de Frontstreek op 29 en 30 oktober in Zonnebeke

Terwijl we aan de frontstreek toeven, is de link vrij snel gelegd met de voorbije wereldoorlogen. Dirk Jonckheere maakte ons een uitnodiging over tot bezoek van een tentoonstelling rond het “Verzet in Europa” in de kerk van Westkerke van 29 oktober tot en met 15 november.

Het is soms wonder hoe mooi stukjes van de puzzel op hun plaats vallen. Op onze tocht door de frontstreek worden we meermaals geconfronteerd met monumenten en herdenkingsplaatsen voor onze bevrijders. Dat het Britse leger een eminente rol speelde binnen onze bevrijding ligt gezaaid in de Vlaamse grond en verankerd in onze vaderlandse geschiedenis.

Lucien van Gent naast filosoof, psycholoog en hanger aan nog een aantal “togen” waagt zich in zijn artikel “Boem, boem boem!” in het spoor van de geschiedschrijvers en weet eens te meer de lezer te vergasten op een verrassend stukje …. vinkeniersgeschiedenis.

Na deze omzwervingen doet het toch deugd om terug thuis te zijn en wordt het – voor mij althans – stilaan tijd om … te slapen.

§§§

Op vraag van een aantal aandachtige lezers – die het samenzijn met vrienden missen – willen we gedurende de wintermaanden onze activiteitenkalender telkens updaten en hier publiceren.

De meer bedreven fanaten vinden ongetwijfeld hun weg op onze website www.avibo.be om deze informatie te verzamelen.

§§§

Zoals eerder gemeld wordt uw bijdrage, nieuwtje of weetje – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}