De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 01 – 04 januari 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 01 – 04 januari 2023

Beste lezer ,

Ik zou het bijna vergeten maar inderdaad voorbije weekend ruilden we het oude jaar in voor een nagelnieuw.

Het onbeschreven blad van 2023 werd echter onmiddellijk danig ontsierd door een stevige vlek.

Inderdaad na het feest van de onnozele kinderen slaagden in de nieuwjaarsnacht er terug een bende “onnozelaars” in om de zaak danig te verpesten. Dergelijke mensen etaleren hun grenzeloos egoïsme door het feest voor anderen compleet te vergallen. Niettegenstaande huidige periode van vergevingsgezindheid pleit ik toch voor behoorlijke strenge aanpak tegen dergelijke vandalen.

Zoals de traditie het wil en spijts de huidige hectiek in mijn persoonlijk leven, ondernam ik alsnog een poging om mijn nieuwjaarsbrief aan jullie te schrijven. Dat ik de klemtoon op gezondheid, vriendschap, verbondenheid  en humor leg is binnen huidige donkere tijden hopelijk voor u allen een lichtpuntje.

Inmiddels draait de aarde lustig door en de onopgeloste problemen van het voorbije jaar zijn ….niet weg: oorlog in Oekraïne, energiecrisis, migratieproblematiek, armoede, honger,… !

Vogelgriep – inmiddels een vast item in dit schrijven – feestte ook voorbije feestdagen duchtig mee. In bijlage geven we eens te meer een update van de huidige situatie. Tot in den treure blijven we herhalen dat een goede preventie de beste waarborgen biedt om dit euvel te bestrijden. Volg dan ook strikt de door het FAVV uitgevaardigde maatregelen !!

Deze dringende oproep komt er niet zomaar! Binnen een goede tien dagen starten we onze voorjaarstentoonstellingen binnen de federatie en we kunnen bovenvermelde miserie missen als tandpijn!! Voorbije jaren werden we immers al genoeg gekweld door allerlei virussen en ik heb er inmiddels meer dan genoeg van!!

We tekenen alvast present op zondag 15 januari in Oostrozebeke om: vogels te schouwen, gezellig samen te zijn en wie weet een pint te drinken!

Het feit dat nieuwjaar net voorbij is, ontslaat de vrienden binnen het Bestuursorgaan geenszins van hun opdrachten. Op 14 januari verzamelen ze voor het eerst dit jaar en ik geef alvast de agenda mee.

Aanstormende Bijzondere Algemene Vergadering en tal van voorbereidingen voor het komende seizoen zorgen alvast voor een stevige boterham.

Lucien van Gent is bijzonder snel bekomen van voorbije kerst- en nieuwjaarperiode en laat bijgevolg de inkt al rijkelijk vloeien.

In “Den boom in!” keert hij terug naar zijn kindertijd en zijn ervaringen met opbouw en afbraak van de kerstboom. Lucien kennende legt hij vervolgens feilloos de link met de vinkensport. Niet zonder een knipoog uiteraard!!

 

§§§

Naar goede gewoonte geef ik tevens de bijgewerkte kalender mee!

De wakkere liefhebber merkt het ongetwijfeld op dat na voorbije eerder stille periode  de activiteiten hervatten!

Onze vinkententoonstellingen bijten – zoals eerder gemeld – de spits af!

Wij kijken er alvast naar uit om deze succesvolle traditie terug op te nemen. Hopelijk ontmoeten we elkaar bij één van deze gelegenheden.

Uiteraard kunnen onze liefhebbers en andere sympathisanten steeds hun gading vinden op onze website www.avibo.be en zo telkens de meest actuele informatie inwinnen.

§§§

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}