De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 07 – 08 februari 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 07 – 08 februari 2023

 

 

Beste lezer,

Voorbije week bracht alvast enige deining teweeg binnen onze vinkeniersrangen. De toch wel verrassende en creatieve oplossing om ons Kampioenschap van België alsnog op de rails te houden, schenkt ons alvast de nodige energie om vol goede moed de toekomst tegemoet te kijken.

In de emotie van het moment ging ik zaterdagavond enigszins overmoedig uit de bocht door de organisatoren te bestempelen als De Boomgaardvink dit terwijl het wel degelijk om “De Bogaardvink” uit Kortemark gaat. Deze rechtzetting komt er nadat enkele van hun roemruchte leden mij zondagochtend bij de tentoonstelling in mijn eigen maatschappij reeds met de spreekwoordelijke neus op de feiten drukten.

Inderdaad afgelopen zondag eens te meer niets dan tevreden gezichten bij de talrijk opgekomen deelnemers, organisatoren en sympathisanten. Onze tentoonstellingen in deze vorm evenals de enthousiaste deelnames verbazen ook leden en bestuurders uit onze bevriende federaties binnen NOFON in hoge mate.

Uiteraard onthouden we u de uitslagen van voorbije evenementen niet. Zo vindt u ingesloten enerzijds de uitslagen van de wedstrijd in Marialoop van 29 januari en anderzijds deze van Erembodegem van 05 februari terug. Dat wij de nieuwsgierigen onder u tevens een blik gunnen in de huidige algemene klassering is mooi meegenomen.

Het gaat inderdaad om een voorlopig klassement want de strijd gaat onverbiddelijk door!!

Nu zondag 12 februari zijn we namelijk met zijn allen uitgenodigd in de maatschappij van A.Vi.Bo.-erelid Luc Deschrijver, “De Durvers” uit Deinze. Deze maatschappij durft heel wat en nog veel meer… Ik maak jullie graag deelachtig aan zoveel moois in de uitnodiging!

Het is onderwijl gewoonte geworden om bij het aankondigen van dit bijzonder evenement telkens de stap te zetten richting vogelgriepnieuws. Voorbije week werden – zo blijkt en gelukkig voor ons – geen nieuwe uitbraken vastgesteld. Wij blijven er echter tot vervelens toe op drukken dat elkeen zijn blijvende verantwoordelijkheid dient te nemen in de preventie van dit sluipend en steeds aanwezig onheil.

Nog voor we zondag naar Deinze trekken, worden we op vrijdagavond 10 februari verwacht bij de vrienden van het gewest Oudenaarde om in Kruisem en onder de kundige leiding van de Officiële Zangkeurraad onze kennis en kunde van ons zangreglement aan te scherpen. Ook hier luidt het motto : “Allen op post!”

Voorbije zaterdag een bijzonder aangename en constructieve bijeenkomst met onze coördinatoren beleefd. Uiteraard ging een behoorlijk deel van onze aandacht naar de snel naderbij komende Algemene Vergadering.

Net als voorbije weken is het ons een aangename plicht om al onze vinkeniers op zondag 05 maart 2023 uit te nodigen naar het Jeugdcentrum in Waregem. Naast de agenda voor deze uitermate belangrijke bijeenkomst, maak ik u tevens de lijst over van de verdienstelijke bestuursleden die worden gehuldigd en onze achting meer dan verdienen.

Zoals in eerdere verslagen vermeld willen wij net als in het verleden tevens hulde brengen aan de talloze laureaten en winnaars van deze of gene bijzondere onderscheiding. In bijlage vindt u alvast een overzicht van de huidige stand.

We maken er de betrokken te lauweren leden echter attent op dat zij hun aanwezigheid dienen te bevestigen via info@avibo.be . Het is immers A.Vi.Bo.-traditie dat wij bij deze gelegenheid passend hulde willen brengen en hier kosten noch moeite voor sparen met dien verstande dat wij niet wensen te investeren in mensen die uiteindelijk hun kat sturen!! 

Onze berichtgeving neemt vanavond behoorlijk stevige vormen aan en u begrijpt dat met het naderend seizoen, de Algemene Vergadering, de H. Mis voor onze overleden vrienden en de organisatie van Kampioenschap van België (versie 2.0) uw Bestuursorgaan niet onmiddellijk in slaap zal vallen. Nu zaterdag 11 februari verzamelen zij om over heel wat zaken hun licht te laten schijnen. De bijgevoegde  agenda is, zoals u begrijpt bijgevolg slechts een summiere weerslag van wat er te gebeuren staat.

Huidige flink uit de kluiten A.Vi.Bo.-mail “kern”achtig noemen is zonder twijfel een aanfluiting van de werkelijkheid. Lucien van Gent verslikt zich ongetwijfeld bij het opduiken van het onooglijk woordje “kern” en mengt zich dan ook in de woelige debatten met “In een appelsien zitten kernen…bij ons toch.”

Mocht je – na al wat is neergepend – nog zin of goesting hebben in meer! Lees dan “Trek” waar collega Rik zijn persoonlijke roerselen blootlegt in de aanloop naar tal van grootse zaken die de vinkenier beroeren.

Na de voorbije aangename tijd heb ik alvast zin gekregen in een goed glas wijn!

Santé en tot één dezer dagen op een eens te meer rijkgevuld weekend!

§§§

In navolging van eerdere mails houden we eraan om de vele grote organisaties steevast weer te geven in de bijgewerkte kalender!

Het seizoen nadert met rassen schreden en onze federatie is duidelijk meer dan klaar om er tegenaan te gaan! De toevloed aan activiteiten sterkt ons alvast in deze overtuiging.

Uw aanwezigheid op één van de aangekondigde evenementen steekt alvast de organisatoren een hart onder de riem. Dank daarvoor.

Uiteraard kunnen onze liefhebbers en andere sympathisanten steeds hun gading vinden op onze website www.avibo.be en zo telkens de meest actuele informatie inwinnen.

§§§

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

 

 

 

Uitschrijven   |   Beheer uw instellingen   |   Online weergeven
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}