De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 09 – 22 februari 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 09 – 22 februari 2023

Beste lezer  ,

Een mens kan zichzelf schromelijk overschatten! Waar ik vorige week heilig overtuigd was van mijn aanwezigheid op de laatste tentoonstelling van voorbije winter, moest ik zondagochtend noodgedwongen forfait geven.

Enigszins overmoedig verklaarde ik zaterdagnamiddag op de vergadering van de Officiële Zangkeurraad mijn intentie om ook de goede vrienden van Kortemark het vuur aan de schenen te gaan leggen!

Mijn lijf besliste echter anders en door koorts geteisterd moest ik zelfs mijn lieve echtgenote ontgoochelen. Als echte Aalstenaar zakt zij immers – samen met mij uiteraard – graag af naar de jaarlijkse carnavalsstoet doch ik kwam er zo belabberd voor dat ook dit feestje niet doorging!

Op zaterdagnamiddag inderdaad een uitermate boeiende, open en stevig gestoffeerde vergadering van de Officiële Zangkeurraad meegemaakt. Ieders inbreng kwam ten volle aan bod en geen enkel heikel punt werd uit de weg gegaan. In bijlage een flink uit de kluiten gewassen verslag van deze verhelderende bijeenkomst.

Zoals u merkt werden ook hier de aanwezigen uitgenodigd op onze Algemene Vergadering van zondag  05 maart in Waregem. Ik herhaal de dringende oproep tot talrijke aanwezigheid van zo veel mogelijk vinkeniers. Een ruime opkomst heeft hoe dan ook effect op de aanwezige beleidsmakers !

Hoef ik het nog te herhalen? Mag ik onze afgevaardigden, gewestleiders en coördinatoren vragen om in naam van hun onderscheiden echelon de kandidaten die wensen toe te treden ten volle te steunen. De uitdagingen zijn immers niet min en gedreven steun is dan ook meer dan welkom!!

In mijn aanhef verwees ik naar de vrienden van “De Bogaardvink” uit Kortemark ( de organisatoren van komend Kampioenschap van België) die afgelopen zondag de eindmeet uittekenden van ons onvolprezen A.Vi.Bo.-tentoonstellingsparcours.

Zoals ik reeds langer wist, slaagden zij erin om deze organisatie met brio neer te zetten. Uw talrijke aanwezigheid echter maakte het zonder meer af!

Collega’s en vrienden brieften mij rond het bijzonder gehalte van deze bijeenkomst. 157 vogels en omzeggens evenveel toeschouwers bezochten deze schitterende organisatie. Op deze grootse opkomst bleken ook een aantal kooienmakers zich van hun beste kant te tonen, waarvoor onze absolute dank.

Een dikke proficiat aan de organisatoren van alle tentoonstellingen (Oostrozebeke, Anzegem, Marialoop, Erembodegem, Deinze en Kortemark), de vele deelnemers en de talrijke sympathisanten die voorbije weken telkens hun opwachting maakten.

Zij overtuigden ons er alvast van om op de ingeslagen weg verder te gaan en nu reeds na te denken over de editie 2024.

In navolging van onze eerdere engagementen publiceren we de einduitslag van zoveel moois. Alle overwinnaars (bijgevolg ook ex aequo) worden – zoals beloofd – gehuldigd op komende Algemene Vergadering in Waregem!

Net als voorbije maanden gebruik ik het item rond de tentoonstellingen steevast om u op de hoogte te houden van de evolutie inzake vogelgriep. Zoals u in bijlage zal merken is dit onheil verre van weg en moeten we ons als vogelhouders op verantwoorde wijze gedragen dit om verdere uitbraken te vermijden.

Het speelseizoen nadert immers met rasse schreden!

Tegen beter weten in blijven we er onze liefhebbers op wijzen dat zij een verpletterende verantwoordelijkheid dragen bij het opleren van hun jongelingen. Het aanbieden van leermeesters met perfecte zang biedt immers de beste garanties op heldere en correcte zang bij de leerlingen!

In ons streven naar degelijke opleiding van onze liefhebbers en onze gewestelijke zangcommissarissen  blijft de Officiële Zangkeurraad steeds bereid om op eenvoudige vraag een zangvoordracht te voorzien.

Nu zaterdag 25 februari om 14 uur zijn ze te gast bij de KM “De Staalbekken” in Zonnebeke. U bent van harte welkom in het OC “’t Zonnerad” zoals uit ingesloten bericht blijkt. De locatie is dezelfde als waar jaarlijks het kampioenschap van de Frontstreek bij Luc Blondeel plaats vindt.

Een opfrissing van ons aloud zangreglement kan voor niemand kwaad en het zorgt er voor dat je als liefhebber wel voorbereidt en met kennis van zaken vanaf 01 april de reke kan vervoegen!

Aandachtig kennis opdoen en vervolgens het strikt opvolgen van onderrichtingen is zonder meer schools! Lucien van Gent maakt ons in “Wie waren ze” deelachtig aan een aantal van zijn schoolse ervaringen om vervolgens het spreekwoord “schoenmaker blijf bij uw leest” uit de doeken te doen!

Het is genoegzaam bekend dat dit spreekwoord van een bijzonder gehalte is en al te vaak met voeten getreden wordt.

Wie kent er immers geen betweter en “alleskunner” ??

Nog even geduld want….

vanaf 1 april zijn ze er immers weer!!

 

§§§

Dat de activiteitenkalender met onze winterse bezigheden danig slinkt, valt niet te ontkennen.

Binnen enkele weken vatten we immers terug onze aankondigingen van zettingen aan en zijn we vertrokken voor hopelijk een kommerloos speelseizoen!!

In aanloop naar onze Algemene Vergadering van 05 maart durf ik jullie echter nog hartelijk uit te nodigen op de zangvoordracht van nu zaterdag 25 februari bij onze vrienden in Zonnebeke!! 

Uiteraard kunnen onze liefhebbers en andere sympathisanten steeds hun gading vinden op onze website www.avibo.be en zo telkens de meest actuele informatie inwinnen.

§§§

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}