De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 18 – 26 april 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 18 – 26 april 2023

Beste lezer  ,

Na de heroïek van de voorjaarsklassiekers is het hoog tijd om alle registers open te trekken en onvervaard de Ronde aan te vatten.

Zondag 30 april staat bij elk rechtgeaard vinkenier aangekruist op de kalender. Voorbije weken werden strategieën uitgetest en werd met vallen en opstaan de keuze bepaald voor deelname aan dit regelmatigheidscriterium.

Als echte sportliefhebbers storen we ons niet aan kleur van koersbroek of vinkenkooi! De prestaties van de sportman in de broek of de vogel in de kooi dragen onze absolute bewondering weg!

Naar goede gewoonte publiceren we de uitslagen van de – zo goed als laatste – trainingswedstrijden die alvast een eerste prognose mogelijk maken. Vervolgens kan u de wedstrijdkalender voor de week van 01 mei tot en met 07 mei consulteren.

Na de eerste rit van komende zondag zitten we nu reeds in de laatste rechte lijn naar ons Kampioenschap van België en de bijhorende provinciale kampioenschappen. De Bogaardvinkeniers uit Kortemark bewegen alvast hemel en aarde om deze test tot een voltreffer te maken. Enkel onze steun en inzet bieden in deze absolute waarborg op succes!

We ontvingen tal van positieve berichten rond voorbije erfgoedweekend! Onze opperste dankbaarheid gaat uit naar de vele plaatselijke initiatieven en organisatoren die er alles aan deden om onze hobby in een positief daglicht te plaatsen.

Lucien van Gent heeft ongetwijfeld gesnoven aan het erfgoedgebeuren. Hoe anders kan je “Niet bewegen! Klik” vertalen.

Heel wat van ons erfgoed is immers op de gevoelige plaat vastgelegd en werd of wordt nog steeds in één of andere tentoonstelling uitgestald. De fotografie van weleer lijkt op vandaag echter compleet achterhaald! Iedere smart- of andere phone-bezitter legt zo goed als in geen tijd en vooral zonder veel problemen opmerkelijke of onnozele zaken vast! De vooruitgang zeker?

Midden dit positieve nieuws houd ik eraan u met zijn allen te wijzen op het hardnekkig rondwarend gevaar voor het vogelgriepvirus. In de natuur en vooral rond waterpoelen blijven nog steeds tal van slachtoffers sneuvelen. Zolang geen uitbraken binnen pluimveebedrijven worden vastgesteld zitten wij gebeiteld.

Wanneer echter het noodlot toeslaat, zijn de gevolgen ook voor ons zettingen niet te overzien. Ik hoop dat iedereen blijvend de veiligheidsmaatregelen opvolgt en verder onheil wordt afgewend.

Zoals het er nu uitziet, ben ik een behoorlijk stuk vroeger klaar dan anders!

Nog tijd om mijn nieuwe witte koersbroek uit te pakken zodat ik zondag op mijn paasbest kan uitpakken!!

Alvast een schitterende start gewenst en vergeet vooral niet dat onze hobby een hobby is en geen zaak van levensbelang!!

 

$$$

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}