De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 20 – 10 mei 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 20 – 10 mei 2023

Beste lezer ,

Welkom in de herfst??

Hoe anders kan je de plensbuien van voorbije dagen inschatten. Niettegenstaande de volhardende ijver van plant en dier om de lokroep van de lente te beantwoorden, hebben de weergoden duidelijk andere plannen.

Onze vogels komen inmiddels stilaan op toerental en ook in de kweekvolières wordt duchtig gewerkt aan het nageslacht. Lente, weet je wel!

Naar goede gewoonte geven we alvast de kalender voor komende “herfst”zettingen mee, niet zonder de uitslagen van eerder verspeelde regenklassiekers mee te geven

Dat het prille begin van het speelseizoen stilaan achter ons ligt en nu reeds volop wordt gefocust op naderend Kampioenschap van België is overduidelijk.

In tegenstelling tot het traditionele jaarverloop beslisten wij reeds in het vroege voorjaar immers om ons nationaal hoogfeest te laten verspelen op de datum van de vroegere provinciale kampioenschappen. Om antwoord te bieden aan het afnemend aantal kandidaturen integreerden we deze wedstrijden in bedoeld nationaal hoogfeest.

De uitdaging om op zondag 04 juni te schitteren is dan ook bijzonder groot en ongemeen aantrekkelijk! We hopen, neen we rekenen nu reeds op een massale deelname.

Dat het opzetten van dergelijke organisatie behoorlijk wat voeten in de aarde heeft, kan elk weldenkend mens zich ongetwijfeld voorstellen. De organisatoren van De Bogaardvink uit Kortemark bewegen op heden reeds hemel en aarde om onze liefhebbers een heerlijke en vooral onvergetelijke vinkeniersdag aan te bieden.

Echter zonder de hulp van een aantal vrijwilligers is dergelijke gigantische opdracht een onbegonnen werk.

In dit kader werden onze coördinatoren aangeschreven om uit hun regio zegge en schrijve “DRIE vrijwilligers” ter beschikking te stellen om het gebeuren in de reke in goede banen te leiden. Dat men er zelfs niet zou in slagen om drie mensen te verzamelen is totaal onaanvaardbaar en dwingt er mij toe om iedereen alsnog aan te zetten om ook dit luik van onze gezamenlijke opdracht op een positieve wijze af te werken.

Het afvaardigen van betreffende medewerkers zorgt niet alleen voor de nodige mankracht doch levert bovendien een steviger cohesie tussen de verschillende regio’s binnen onze federatie en straalt onze hechte verbondenheid uit!!

Om niks aan het toeval over te laten stellen de organisatoren nu vrijdag 12 mei om 19 uur het gepresteerde werk en hun plannen voor op een eerste werkvergadering. Alle medewerkers of kandidaat-medewerkers zijn bijzonder welkom in O.C “De Gildezaal” aan de Schoolwegel 5 te Handzame. Ingesloten vindt u de officiële uitnodiging tot deze bijzondere en vooral verbindende bijeenkomst.

Op 26 mei – en bijgevolg zo goed als op de vooravond van ons bijzonder en  prachtig hoogfeest – wordt de ultieme bijeenkomst met het finale werkboekje voorgesteld op zelfde locatie en hetzelfde uur.

In de schaduw van al dit moois wordt intussen bijzonder hard gewerkt binnen alle geldingen van onze federatie.

Regionale en gewestelijke zangkeurders togen net als hun collega’s officiële zangkeurders aan de slag in hun streven om ons aloud en bijzonder mooi Vlaams vinkenlied te behoeden voor verloedering. In bijlage vindt u hun verslaggeving van voorbije week.

U zal net als ik opmerken dat opnieuw een maatschappij en de aanwezige leden zich bijzonder hebben weten te  onderscheiden door een “propere” reke aan te bieden aan onze zangkeurders!!

Uw Bestuursorgaan vergadert nu zaterdag 13 mei om onder meer mee het pad te effenen in aanloop naar ons onvolprezen Kampioenschap. Net als vorige week onthouden we u de agenda van deze bijeenkomst niet.

U merkte ongetwijfeld op dat er weer één en ander op stapel staat en wij er bijgevolg moeten voor zorgen dat we stevig voor de dag komen. Om het alledaagse maaltijdpatroon te doorbreken stelt Lucien van Gent een verrassende menukeuze voor.

Waar hij in voorbije tijd blijk gaf van tal van verborgen talenten slaat hij nu waarlijk iedereen met verstomming! Stel u voor Lucien wordt of beter nog hij is “kok”!!

In “Chinese Wokgloenten” neemt hij ons mee naar het Verre Oosten en wijdt hij ons in in de Oosterse keuken. Of niet?

Pakt na Jeroen Meus ook Lucien uit met een nieuw kookboek?

Lees en geniet alvast van de verrassende wendingen in dit smakelijk verhaal met de onlosmakelijke knipoog.

 

$$$

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}