De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 21 – 17 mei 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 21 – 17 mei 2023

Beste lezer  ,

De Ijsheiligen zijn er eens te meer vandoor! Op dinsdagochtend diende ik mijn wagen echter ijsvrij te maken en dacht ik een ogenblikje dat ze hun valies met ijs en vorst vergeten waren.

De windrichting blijft inmiddels de natuur en de vogelhouders niet echt welgezind. Zolang die noordoostcirculatie aanhoudt is het niet alleen koud doch blijven tal van vogels onder de verwachtingen presteren.

Wanneer we de weerman mogen geloven, is er echter beterschap op komst!

Om deze boodschap te beklemtonen, maak ik alvast de aankondigingen voor de week van 22 tot en met 28 mei  over. Liefhebbers zijn niet alleen gefocust op wat komt doch ook…. op wat voorbij is. Om hun honger te stillen volgen hierna tevens de uitslagen van voorbije week (08 mei tot en met 14 mei).

Na eerder offensief tegen verloedering van het Vlaamse vinkenlied zetten de onderscheiden keurderskorpsen hun moedige missie verder. In bijlage verslag van voorbije keuringen. Let wel een aantal keuringen werden voortijdig afgeblazen door al te slechte weersomstandigheden. Uiteraard worden geen verslagen gepubliceerd van deze interventies.

Midden mei en we stomen stevig door richting “het Kampioenschap van België”. De vrienden van “de Bogaardvink” uit Kortemark vergastten vorige vrijdag 12 mei de opgekomen medewerkers op een gevarieerde en uiterst verzorgde eerste werkvergadering.

Op vrijdag 26 mei leggen we samen de laatste hand aan ons traditioneel werkboekje. Uiteraard nodigen we – in bijgesloten oproep – alle geïnteresseerden uit om door hun aanwezigheid hun onvoorwaardelijke steun te betuigen aan de organisatoren en onze hobby. In de rand roep ik regiocoördinatoren en gewestleiders eens te meer op om in eigen rangen mensen te mobiliseren. Vele handen maken immers licht werk!!

Uiteindelijk wil ik ook onze liefhebbers warm maken voor deelname aan het ultieme feest van huidig vinkenseizoen. Heel wat vinkeniers hebben het nog altijd niet begrepen dat wij SAMEN een vuist dienen te maken tegen al wat ons bedreigt en onze tegenstanders.

Een overweldigende opkomst geeft bijgevolg niet alleen ruggensteun aan de moedige organisatoren doch betekent zonder meer een forse duw in de rug van die mensen die zich dagdagelijks inzetten in de strijd voor onze hobby en de vogelhouderij!

Bovendien blijf ik eerdere bewering getrouw dat een ruime opkomst tevens een wake up call is voor de twijfelaars binnen de politieke fracties en andere beleidsorganen! Een behoorlijk stevig uitgebouwde reke met een pak deelnemers betekent mogelijk het spreekwoordelijke – en voor ons broodnodige – zetje in politiek turbulente en onzekere tijden.

Uw Bestuursorgaan blijft inmiddels strijdvaardig als nooit tevoren. Afgelopen zaterdag werden in ons maandelijks overleg de krijtlijnen uitgezet en acties geformuleerd in actuele kwesties. We onthouden onze liefhebbers en besturen de uitgeschreven neerslag van deze bijeenkomst niet.

Na enige tijd van radiostilte wil ik in onze communicatie de vorderingen binnen Care4AYA met jullie delen. Sedert een aantal jaren gingen wij immers het engagement aan om deze vzw in de werking te ondersteunen. Deze mensen verzetten in alle stilte bergen werk voor jonge mensen getroffen door kanker en verdienen aldus onze blijvende waardering.

In overleg met de initiatiefnemers maak ik jullie vanaf nu en op regelmatige basis de Nieuwsbrief van deze werking over zodat jullie samen met mezelf getuige kunnen zijn van de vele initiatieven die deze mensen op touw zetten. Voor meer info rond hun doelstellingen en realisaties verwijs ik bovendien graag naar hun website: www.care4aya.be .

Aandachtige lezers merkten vorige week ongetwijfeld het bijzondere uitstapje van Lucien van Gent in de culinaire wereld op. Waar ik dacht en misschien wel hoopte dat dit een éénmalig exploot was, werd ik met verstomming geslagen toen ik een nieuw schrijfselke werd voorgeschoteld.

Lucien lijkt op het eerste zicht waarlijk gebeten door de “kookmicrobe”! Getuige van deze – naar mijn gevoel – uiterst zorgwekkende evolutie vindt u in “Dit artikel is geschreven in België, ..”

Mijn persoonlijke bedenking wordt ingegeven door de tsunami aan kookprogramma’s en dito reclames voor alles wat voeding aanbelangt. Dat ik graag eet, is ongetwijfeld goed aan me te merken doch de bereidingswijze en alle terminologie hier rond kan me niet echt boeien.

“Als het maar smaakt!”

$$$

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}