De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 22 – 24 mei 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 22 – 24 mei 2023

Beste lezer ,

Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt!

Eind mei is reeds in zicht en zoals eerder aangekondigd, komt het nationaal kampioenschap in sneltreinvaart onze richting uit!

Op Hemelvaartdag de Bogaardvinkeniers bezocht en – zoals overigens verwacht – wisten zij op vlekkeloze wijze hun zettingen af te werken. Deze mensen hoeven geen lessen te krijgen in organiseren, zoveel is duidelijk!

Alle aanwezigen kregen eens te meer bevestiging van de fenomenale inspanningen die deze hechte groep uit de hoed weet te toveren. Een absolute geruststelling voor komende hoogdag en tevens een extra boost naar alle vinkeniers om de organisatoren met hun talrijke  aanwezigheid te vereren.

Dat deze ploeg niks aan het toeval overlaat mocht uit de eerste werkvergadering blijken. Inmiddels staat de tweede vergadering op til en zullen we vrijdagavond 26 mei de laatste hand leggen aan het werkboekje.

De ploeg Bogaardvinkeniers is duidelijk van alle markten thuis en zal naar goede gewoonte komende vrijdag elke aanwezige op meer dan behoorlijke wijze ontvangen. In een ongedwongen sfeer worden ernstig overleg en ontspanning gecombineerd. In bijlage vindt u alvast de uitnodiging. Iedereen is uiteraard van harte welkom!!

Een aantal regio’s talmen inmiddels nog of slagen er zelfs niet in om een ploeg van amper DRIE personen te voorzien. Hoe mooi de excuses ook zijn, ze blijven bijzonder ongeloofwaardig en nefast voor ons samenwerken!

Het is immers onze wens dat het zettinggebeuren ook in de toekomst door de regio’s wordt bemand en opgevolgd. Op die wijze etaleren we de uniformiteit in het verloop van wedstrijden vinkenzetten in gans Vlaanderen en bovendien bevestigen we onomwonden onze verbondenheid en ons geloof in de toekomst!

Dat gewesten er tot op vandaag niet in slagen om de aangeboden klevers te verkopen en het verschuldigde bedrag aan de organisatoren over te maken, is van eenzelfde bedenkelijk niveau!

We moeten met zijn allen duidelijk en vooral dringend loskomen van het egocentrisch gedachtengoed en volop vriend tussen de vrienden durven zijn om onze hobby niet van binnenuit uit te hollen!

De bal ligt in jullie kamp!

Uw Bestuursorgaan en de Bogaardvinkeniers zijn er immers klaar voor! 

Na het gemijmer en de onomwonden terechtwijzing is het naar goede gewoonte tijd om u deelachtig te maken aan het beschrijf van ons 63ste Kampioenschap van België. Geef toe …. een echte vinkenier MOET erbij zijn op 04 juni!!

In aanloop naar al dit moois richten tal van maatschappijen nog trainingssessies in zodat onze vogels in absolute topvorm aan de start van het Kampioenschap kunnen verschijnen. Naar wekelijkse gewoonte vindt u hier de aankondigingen voor de week van 29 mei tot en met 04 juni!

Dat een aantal vogels inmiddels reeds bijzonder dicht aanleunen bij de absolute piek van hun vormcurve blijkt uit ingesloten overzicht van de uitslagen van de week van 15 mei tot en met 21 mei.

Nu het speelseizoen op volle snelheid doorgaat en vogels op volle drift komen, blijken er toch een aantal vogels een behoorlijk probleem te hebben met de articulatie van het Vlaamse vinkenlied. Onze zangkeurkorpsen – overtuigd van het immense belang van uniformiteit binnen de federatie – verzetten bergen werk en verdienen onze achting voor de geleverde arbeid!

Deugddoend blijft dat we eens te meer uiterst aangename verslaggeving mochten ontvangen uit één van onze maatschappijen waar liefhebbers en bestuur zich wisten te onderscheiden door het spelen in een “propere” reke! Lees het zelf maar in de verslagen van voorbije week!

Anderzijds wil ik bij deze de maatschappijbesturen alert houden voor de correcte toepassing van ons speel- en zangreglement! Zo ontvingen wij melding van onder meer bijplaatsen van vogels buiten de reke en geen toezicht tijdens de zetting! Beide zaken zijn zonder meer een aanfluiting van ons samenzijn en dienen dan ook verbannen!

Zoals de meesten onder u ongetwijfeld weten doet de federatie bijzondere inspanningen om de bindingen met het maatschappelijk leven aan te houden. Na onze geslaagde opwachting tijdens voorbije erfgoeddag kregen we uitnodiging van kunstenaar Filip Van Dingenen die vorig jaar met onze en uw medewerking het project “Suskewiet Visions” uitwerkte.

Tijdens  “Sinksen Kortrijk” stelt hij het uiteindelijke werk voor! Hij liet in zijn enthousiasme niet na om een uitnodiging aan ons over te maken. Uitnodiging die ik overigens graag aan onze vinkeniers doorspeel. Ga gerust langs en ontdek hoe anderen op creatieve wijze onze hobby aanvoelen en invullen.

Het wordt inmiddels een goede gewoonte om onze mail af te sluiten met een artikel van …Lucien van Gent. Wie onder ons kent de verhalen niet over de wijdverbreide praktijk van het smokkelen?

Ook Lucien was bevoorrechte getuige van deze bijwijlen hachelijke avonturen. In “Niets aan te geven” neemt hij u mee naar de spannende tijd van smokkelaars en douaniers!

Of hoe onze mail alsnog doorspekt raakt van spanning die niet onmiddellijk iets te maken heeft met de spanning in aanloop naar…

het Kampioenschap van België!! 

 

$$$

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AVIBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}