De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 31 – 19 juli 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 31 – 19 juli 2023

Beste lezer ,

 

Voorbije weekend behoorlijk geschrokken!

Het doembeeld van de rui werd in geen tijd realiteit en een aantal certitudes lieten het bijgevolg glorieus afweten. Tot veler verbazing zorgt rui soms voor een boost aan energie en geven vogels nog voor een allerlaatste keer alles wat ze in hun vege lijf kunnen mobiliseren!

 

U hoort het al!

Zowel  in de kweekvolières als bij de speelvogels wordt het behoorlijk nagelbijten!

Een aantal jonge vogels hebben nog nood aan de bijstand van de pop om uit te groeien tot zelfstandig individu. Hopelijk blijft de pop deze taak uitvoeren bij aanvang van de rui!

Bovendien is in een aantal maatschappijen de spanning behoorlijk opgelopen. Titels worden eerstdaags verdeeld en op een aantal plaatsen is op vandaag nog heel wat mogelijk.

 

Er zijn er echter ook andere!

We ontvingen eens te meer een heel aantal eindresultaten van onderscheiden kampioenschappen binnen gewesten, verbonden en maatschappijen. We onthouden u uiteraard deze bloemlezing niet zonder de maatschappijbesturen, alle deelnemers en in het bijzonder de laureaten te feliciteren met de behaalde resultaten.

 

Net als vorige week herhaal ik bovendien de dringende vraag om eindklassementen in koning- en kampioenschappen over te maken in Word- of Excel-bestandsvorm (dus niet in pdf of andere foto’s) op het gekende mailadres info@avibo.be !! 

 

Voor alle liefhebbers die niettegenstaande bovenstaande mededelingen volop hun kans blijven gaan maak ik in bijlage graag de aankondigingen over van de wedstrijden die worden georganiseerd in de week van 24 juli tot en met 30 juli (= de laatste rit van de Ronde!!).

 

Onlosmakelijk hiermee verbonden is het overzicht van de behaalde resultaten van voorbije wedstrijden (week van 10 juli tot en met 16 juli) . Heel wat liefhebbers kijken immers reikhalzend uit naar dit kleinood.

 

In onze bloeiende werking zijn er steevast mensen die op bijzondere wijze weten uit te pakken!

Jordi Vanhouteghem – onze jongste doch inmiddels één van de zeer gedreven regiocoördinatoren – houdt er sedert tal van jaren aan een grandioze zetting in elkaar te boksen.

 

De teller stond dit jaar op 12 en hij wist er samen met het gedreven maatschappijbestuur van De Blauwbekken uit Nokere-Kruisem een meer dan ongelooflijke editie van te maken.

In zijn boeiend verslag haalt hij met enige fierheid het deelnemersaantal van 142 aan!

Inderdaad iets om mee uit te pakken!!

Alvast een dikke proficiat aan Jordi en zijn “bende” van Nokere!

 

In de melding van de aankondigingen voor komende week maakte ik een eerste allusie op het aflopen van ons regelmatigheidscriterium: “De Ronde van Vlaanderen!”.

Inderdaad nog twee ritten scheiden ons van het einde van dit monument binnen het vinkeniersjaar!

 

In bijlage maak ik u de huidige stand over. Zoals het hoort maken we naast het aantal gespeelde ritten tevens melding van het resultaat op heden (als de de som van de tien beste resultaten).

 

U begrijpt dat vogels die op vandaag nog geen 8 ritten op hun palmares hebben niet in aanmerking zullen en kunnen komen voor het eindklassement. Zij zijn dan ook niet opgenomen in deze voorlopige stand.

 

In de rand roep ik alle maatschappijbesturen dringend op om alle uitslagen van zondagritten zo snel mogelijk via Zettingsoft op onze website www.avibo.be te plaatsen!

Alleen op die wijze krijgen alle deelnemende liefhebbers een correct beeld van de prestaties van hun onderscheiden vogels! 

 

Op heden wachten wij nog een aantal resultaten af om ons klassement bij te werken.

 

Waar het aantal zangkeuringen vorige week enigszins beperkt bleef, toonden zangcommissarissen en officiële zangkeurders voorbije drukke week dat zij nog helemaal niet aan rusten toe zijn.

Eens te meer werden ettelijke vogels grondig beluisterd en jammer genoeg dienen we vast te stellen dat er een aantal dienden worden afgekeurd. In bijlage verslaggeving van de vaststellingen in voorbije week.

 

Ontluisterend in dit kader is echter wel dat bij ring- en kooicontrole een geval van bedrog werd vastgesteld. Het Dagelijks Bestuur van de federatie in overeenstemming met eerdere afspraken met de Bondsraad handelde onmiddellijk en maakt kond van deze beslissing in ingesloten verslag.

 

Een flink gevulde mail vraagt om een luchtige hap!

Wie anders dan Lucien van Gent kan alsnog voor enige afleiding zorgen.

 

In “Allo Micro” neemt hij ons mee in de bijzondere geschiedenis van de ontwikkeling van de audio apparatuur ! Naast de link met zijn eigen levensgeschiedenis weet hij eens te meer een verrassende wending te geven aan dit op het eerste zicht vrij saai onderwerp!

 

Ik wens jullie naast het boeiend napluizen van aangeboden info toch nog leuke momenten in de reke en in de volières.

We laten ons immers niet doen!

 

Wij zijn ECHTE vinkeniers!!

 

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}