De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 32 – 26 juli 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 32 – 26 juli 2023

Beste lezer ,

 

De zomer kwakkelt een goede gang aan!!

In tegenstelling tot de zuiderse vakantielanden laat een zonnige vakantie momenteel op zich wachten. Uiteraard trachten we niet naar de extreem hoge temperaturen doch een periode met zon en zalige temperaturen zou voor eind juli niet misstaan.

Maar gesakker zal ongetwijfeld weinig verandering brengen!

 

Komende zondag volgt de apotheose van onze Ronde. Zoals in het verleden reeds aangehaald en vertaald naar wielertermen verspelen we deze rit zondag op … “onze Champs Elysées”!

 

In tegenstelling tot vorige week en vooral om een gezonde spanning op te bouwen naar een eerste eindstand, sluiten we in deze mail geen geactualiseerde stand van dit regelmatigheidscriterium in!

 

Spijts de toenemende uitval door de rui van heel wat vogels wordt op heel wat plaatsen ook komende week nog flink doorgezet!

In ingesloten bijlage vindt u de aankondigingen van de zettingen voor de week van maandag 31 juli tot en met zondag 06 augustus.

 

Elke trouwe lezer weet nu al dat mijn volgende aankondiging het overzicht van de uitslagen van voorbije periode betreft. Bijgevolg vindt u hier de uitslagen van de week van maandag 17 juli tot en met zondag 23 juli.

 

We zijn reeds enkele weken op pad met de publicatie van eindstanden in de verdeling van maatschappelijke en gewestelijke titels. Voorbije week bereikte ons een stevig aantal uitslagen die we met veel plezier en absolute achting publiceren niet zonder onze gelukwensen aan inrichtende verenigingen en laureaten over te maken.

In bijlage vindt u dan ook het uitgebreide overzicht van wat ons voorbije week bereikte.

 

In de rand herhaal ik net als voorbije weken bovendien de dringende vraag om eindklassementen in koning- en kampioenschappen over te maken in Word- of Excel-bestandsvorm (dus bij voorkeur niet in pdf of andere foto’s) op het gekende mailadres info@avibo.be !! 

 

De intrede van de rui beïnvloedt de resultaten van onze vogels stevig!! Dit behoort tot de basiskennis van de vinkenier. Dat vogels in deze onfortuinlijke periode ook iet of wat losser omgaan met zangteksten wordt al te vaak onderschat door de liefhebber!

 

Onze zangkeurkorpsen blijven steevast attent om ook hier stipt en correct op te treden.

In bijlage vindt u dan ook  hun bevindingen van voorbije periode in het verslag van de zangkeuringen!

 

Een keuring is en blijft een momentopname, waar drie zangkeurders op dat moment en in die omstandigheden na grondig beluisteren van betrokken vogel hun bevindingen noteren om ze nadien in gezamenlijk overleg te bundelen tot een uitspraak.

 

Als jullie voorzitter wil ik duidelijk stellen dat mijn vertrouwen en dat van de collega’s binnen het Bestuursorgaan in gewestelijke, regionale en officiële  zangcommissies  tomeloos groot is en wij deze mensen blijvend ons absoluut respect, onze uitgesproken steun en bijzondere dankbaarheid zullen betuigen.

 

Het is dan ook absoluut laakbaar en totaal onaanvaardbaar dat mensen die niet betrokken waren in bovenvermeld overleg nadien hun bedenkingen uitbrengen en zelfs openlijk de capaciteiten van onze zangkeurders binnen betrokken commissies in twijfel durven trekken! 

 

Wanneer mandatarissen binnen onze federatie hun wagentje welwillend aanpikken bij bovenvermelde criticasters en betweters lijkt ook voor mij alle houvast zoek!

 

Deze kwatongen ondergraven zonder meer onze bijzondere werking binnen dit uiterst ondankbaar segment van onze hobby!

Dit is zonder meer ontoelaatbaar en hopelijk kennen zij de weg…naar de uitgang!

 

Laat het vooral duidelijk zijn!

We blijven samen streven naar een aangenaam samenzijn binnen onze bijzondere hobby !

 

Dat Jordi Vanhouteghem vele aangename wegen kent en creatief omgaat met ons samenzijn, kan inmiddels niemand ontgaan zijn!

 

In voorbereiding op het nationaal kampioenschap te Houthulst 2022 trok hij samen met de familie zowaar op hoogtestage!

 

Dat dit hem en zijn dierbaren blijkbaar goed bevallen is moge blijken. Immers, de Vanhouteghemkes trokken er – in voorbereiding op meest recente Kampioenschap van België te Kortemark – terug op uit!

 

…op hoogstestage weet je wel !!!!

 

Jordi als verslaggever/insider neemt ons mee in dit bijzonder verhaal dat eens te meer een ander licht werpt op het beleven van onze schitterende hobby!

 

Waar Jordi terugblikt op gebeurtenissen uit de voorbije maand juni kan Lucien van Gent niet ontbreken in een eigengereide en luchtige analyse van de huidige vakantiemaand bij uitstek.

 

In “Eén juli : zalig!” blikt hij dan ook terug op de betekenis van de maand juli in zijn vroegere beleving en voordat we het goed en wel beseffen zitten we …in de Zoo!

 

Of net niet??

 

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}