De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 33 – 2 augustus 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 33 – 2 augustus 2023

Beste lezer  ,

 

Herfst!

Dit is de eenvoudigste wijze om huidig weerpatroon te schetsen.

Regen, buien en wind als volwaardige doch weinig smaakvolle ingrediënten kruiden op dit ogenblik onze zogenaamde zomer.

 

Augustus is aangebroken dus de zomervakantie heeft langzaam de eindspurt ingezet naar…septembermaand.

Waar in vele geledingen op heden volop wordt genoten van welverdiende rust roert binnen het bestuursorgaan één en ander.

Op zaterdag 12 augustus komen de leden van uw Bestuursorgaan immers samen om de laatste hand te leggen aan een aantal voorbereidingen voor komende raadgevende vergaderingen en waar nodig knopen door te hakken. In bijlage vindt u alvast de agenda voor deze stevige en welgevulde bijeenkomst

 

Het is inderdaad augustus dus voorbije zondag werd de laatste officiële rit van onze Ronde van Vlaanderen afgewerkt.

Iedereen kijkt inmiddels reikhalzend uit naar de uitslag van dit regelmatigheidscriterium.

 

In tegenstelling tot vorig jaar publiceren we op vandaag de stand zonder rekening te houden met het uitfilteren van de 10 beste ritten! In dit kader werden dan ook nog geen plaatsen toegekend.

Wees dan ook voorzichtig met al te snelle conclusies!!

 

We wachten immers nog op de publicatie van een aantal verspeelde wedstrijden die de zaak alsnog behoorlijk overhoop kunnen gooien.

Bij deze roep ik dan ook alle maatschappijbesturen – die dit nog niet deden – op, om zo snel mogelijk de uitslagen van voorbije ritten te publiceren via Zettingsoft op onze website www.avibo.be .

Enkel op die wijze kunnen we een correcte en bijgewerkte versie publiceren en vermijden we discussies over vermeende fouten.

 

Welnu in bijlage publiceer ik graag de huidige stand (ik herhaal: “zonder rekening te houden met de 10 beste ritten”) binnen onze alom geroemde Ronde.

Zoals je kan merken worden nu enkel nog vogels gepubliceerd die minimum 10 ritten hebben gespeeld binnen dit criterium.

 

Dit afgesloten vinkeniershoofdstuk belet echter niemand om ook komende periode nog deel te nemen aan een aantal wedstrijden. Ik maak bijgevolg met veel plezier de wedstrijdkalender voor de week van maandag 07 augustus tot en met zondag 13 augustus over.

 

Om tradities in ere te houden vervolledig ik met het volste genoegen de aankondigingen voor komende week met de uitslagen van voorbije week (week van maandag 24 juli tot en met zondag 30 juli).

 

Voorbije zondag 30 juli betekende ook in tal van maatschappijen het einde van koning- en kampioenschapszettingen.

Net als voorbije weken bereikten ons een behoorlijk aantal uitslagen van deze regelmatigheidscriteria in de plaatselijke verenigingen die we u dan ook graag aanbieden.

Ook nu wensen we oprecht proficiat en alle geluk aan de fiere gelauwerden en de trotse maatschappijbesturen.

 

Net als voorbije weken herhaal ik in dit kader met aandrang de dringende vraag om eindklassementen in koning- en kampioenschappen over te maken in Word- of Excel-bestandsvorm (dus bij voorkeur niet in pdf of andere foto’s) op het gekende mailadres info@avibo.be !! 

 

Niettegenstaande de bijzondere paraatheid van onze officiële zangkeurraad en regionale/gewestelijke zangcommissies liggen het gros van de zangkeuringen inmiddels achter ons.

Toch bereikte ons alsnog een verslag van een zangkeuring dat we zoals altijd plichtsbewust publiceren!

 

Attente liefhebbers blijven echter – zoals steeds – ook nu bij de les en zijn bijzonder voorzichtig in het aanbieden van correcte voorzang aan onze jongste generatie kwekelingen. Dit om pijnlijke zaken in de toekomst te vermijden. 

 

Het wordt inmiddels goede gewoonte om onze mail af te sluiten met een brokske Lucien van Gent.

Lucien duikt in voorliggend artikel terug in een bijzonder pijnlijke periode uit onze geschiedenis.

 

In “Laat u niet vangen!” beschrijft hij op zijn eigen bijzondere wijze de kantelperiode van toen het vangen van vogels nog gemeengoed was tot het definitieve overschakelen naar de kweek in beschermd milieu.

Een aantal vogelhouders uit die periode bleken het bijzonder moeilijk te hebben om deze overstap te maken zonder zondigen.

 

Laat het echter duidelijk zijn dat wij ons als federatie blijven distantiëren van bepaalde aangehaalde praktijken die gelukkig achter ons liggen.

 

Onze federatie gaat er immers meer dan prat op dat zij telkens de opgelegde wettelijke maatregelen rigoureus  heeft toegepast – en op vandaag nog steeds toepast – en onze liefhebbers meer dan behoorlijk heeft begeleid in het komen tot kwalitatieve kweekproducten.

 

De kweek is immers ontegensprekelijk uitgegroeid tot een volwaardig aspect van onze bijzondere hobby en is meteen de levensverzekering voor behoud van de vinkensport! 

 

Dit is alvast mijn stellige overtuiging!!

 

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}