De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 34 – 9 augustus 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 34 – 9 augustus 2023

Beste lezer  ,

 

Met verstomming het nieuwsbericht gehoord dat de watervoorraden behoorlijk zijn aangevuld doch dat er “een structureel tekort blijft”!!

Behoorlijk lachwekkend na wekenlange waterellende!!

Toch voorzichtig zijn … want de kans zit er dik in dat je – na komend “hopelijk” droog weekend – je auto niet meer mag wassen.

 

Een mens zou behoorlijk de buik vol krijgen van al dergelijke weinig geloofwaardige onheilstijdingen!!

Anderzijds weten wij uit ervaring dat je enkel het nieuws haalt met de meest onzinnige toestanden.

 

Op onze jaarlijkse grote en inspirerende organisaties blinken journalisten meestal uit in afwezigheid!

‘Hoe verkoop je in godsnaam goed nieuws??”, blijft immers een immense uitdaging voor perslui!

Mensen houden nu eenmaal van ellende en dan bij voorkeur nog liefst die van een ander!

 

Jammere vaststelling!

Doch wij als vinkeniers houden koppig vast aan de grondslagen van ons samenzijn!

Zo is het einde van het kweek- en speelseizoen geen droeve gebeurtenis doch het respectvol omgaan met en het aanvaarden van de wetten van de natuur!

 

Als vinkenier en sociaal wezen biedt deze periode ons bovendien de gelegenheid om de laureaten van voorbije speelseizoen in de bloemetjes te zetten.

In bijgevoegd katern vind je net als in voorbije edities een uitgebreid overzicht van de meldingen van einduitslagen in koning- en kampioenschappen die ons voorbije week bereikten.

Uiteraard brengen wij eens te meer passende hulde aan alle deelnemers, de organisatoren en de laureaten!

 

“De Bogaardvink” uit Kortemark als organisator van het voorbije Kampioenschap van België knoopt in het kader van voornoemd feestgedruis aan met een goede gewoonte en nodigt alle medewerkers en andere sympathisanten uit op hun onvolprezen bedankingsfeest. Alle informatie kan je rustig nalezen in bijgevoegde uitnodiging.

Vergeet alvast niet om tijdig in te schrijven!!

 

Aansluitend op zoveel moois wil ik u een recente, bijgewerkte versie van de huidige “voorlopige” stand van de Ronde overmaken.

 

We zijn inderdaad nog steeds wachtende op de publicatie van een aantal verspeelde wedstrijden. Deze ontbrekende uitslagen blijven – door hun mogelijke impact op de rangschikking – een beletsel om de definitieve eindstand kenbaar te maken.

 

Bij deze herhaal ik dan ook mijn dringende oproep aan alle maatschappijbesturen om zo snel mogelijk de nog niet gepubliceerde uitslagen van alle voorbije ritten door te sturen via Zettingsoft naar onze website www.avibo.be .

 

Na het huldigen van laureaten en het publiceren van de stand in de Ronde lijkt het seizoen erop te zitten.

 

Niets is echter minder waar!

Een aantal moedige maatschappijen zet dapper door en biedt alsnog de mogelijkheid om deel te nemen aan één van hun wedstrijden.

Bijgevoegd dan ook de kalender voor de week van maandag 14 augustus tot en met zondag 20 augustus.

 

Geconditioneerde lezer van onze A.Vi.Bo.-mail kijkt nu reeds uit naar het gebundelde overzicht van uitslagen van voorbije week. (week van maandag  31 juli tot en met zondag 06 augustus)

 

Niettegenstaande de ogenschijnlijke rust in deze vakantieperiode komt jullie Bestuursorgaan komende zaterdag 12 augustus samen om in voorbereiding op een aantal belangrijke raadgevende vergaderingen klaarheid te scheppen. Ik onthoud jullie alvast de voorliggende agenda van deze belangrijke vergadering niet.

 

Hoe anders kan je een mail afsluiten dan met de bijzondere inbreng van …. Lucien van Gent.

Na een aantal omzwervingen in tal van vakgebieden richt Lucien in “Kijk zoon een kraai. Neen papa, ’t is een vink!” zijn pijlen op… de ornithologie.

 

Hoewel!

De titel licht naar goede gewoonte slechts een minuscuul tipje van sluier op!

Dus: “Lezen maar!”

 

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}