De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 35– 16 augustus 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 35– 16 augustus 2023

Beste lezer ,

 

Je hebt het ongetwijfeld opgemerkt!!

De kop van onze wekelijkse mail bevat vanaf nu de nieuwe sticker als aankondiging van ons kampioenschap van België in 2024!!

 

Ons Kampioenschap van België – in combinatie met de provinciale kampioenschappen – gaat volgend jaar immers door op zondag 02 juni in Oudenaarde en in stilte hopen we nu reeds op de ware  kampioenschapssfeer met een grote opkomst en het samen genieten van onze wondermooie hobby.

 

De Bogaardvinkeniers uit Kortemark zullen ongetwijfeld hun opwachting maken doch willen in eerste instantie alle medewerkers en sympathisanten ie voorbije editie hun beste beentje voorzetten uitdrukkelijk bedanken. Het  traditionele bedankingsfeest gaat door op zaterdag 26 augustus in Handzame!

 

In bijlage maken we u eens te meer de uitnodiging over, niet zonder te beklemtonen dat inschrijven kan tot en met nu zondag 20 augustus!

Het zou mij alvast plezieren vele van onze harde werkers op voorbije kampioenschap te mogen verwelkomen op dit gezellig samenzijn!!

 

We kunnen nu reeds wegdromen van welke grootse prestaties we plannen neer te zetten in de stad van de Ronde…!!

 

Doch op heden zijn we nog steeds 2023 en het speelseizoen zit er nog niet helemaal op. Getuige hiervan de ingesloten speelkalender van de week van maandag 21 augustus tot en met zondag 27 augustus!

 

De eerlijkheid gebiedt echter te melden dat het aanbod van wedstrijden danig afneemt.

Voor doorgewinterde vinkeniers is dit niet echt vreemd want de prestaties van het gros van de vogels volgt eenzelfde dalende curve onder invloed van voortschrijdende rui.

 

Een aantal vogels denkt echter nog niet onmiddellijk aan ophouden en zingt als het ware de pannen van het dak. In de neerslag van de uitslagen van voorbije week (week van maandag 07 augustus tot en met zondag 13 augustus)vindt u het bewijs van mijn bovenstaande bewering.

 

Voorbije week ontvingen we eens te meer een aantal eindklassementen van koning- en kampioenschappen verspeeld in voorbije seizoen!

 

Ook nu maken we het erepodium vrij voor de onderscheiden laureaten.

Met absolute achting publiceren we dan ook deze titelverdeling met de oprechte gelukwensen voor alle deelnemers en de uiteindelijke overwinnaars!

 

De vernieuwde insteek in het nationaal kampioenschap en andere kleien en grote obstakels zetten uw Bestuursorgaan er toe aan om steevast kort op de bal te spelen.

Afgelopen zaterdag werd – uiteindelijk via videoconferentie – overlegd rond essentiële zaken voor ons gezond voortbestaan. In bijlage maken we u alvast het verslag van deze uitgebreide en diepgaande bijeenkomst over.

 

In dit kader en in aanloop naar komende raadgevende vergaderingen benadrukken we eens te meer het belang van de instroom van ideeën vanuit de basis.

Elk lid kan vanuit de maatschappij zijn inbreng doen in waar we als federatie mee bezig zijn.

 

Via het gewestbestuur wordt in overleg met de regiocoördinator het uiteindelijke voorstel geponeerd in het Coördinatorenoverleg van zaterdag 02 september en de Algemene Raad van zaterdag 16 september. 

 

Wij kijken alvast uit naar ieders inbreng!!

 

Inderdaad bij het naderende einde is het goed eens stil te staan bij wat was.

De goede punten dienen bewaard en de mindere worden aangepakt.

In deze context kent elke maatschappij ongetwijfeld de pijnpunten binnen onze hobby met de afhankelijkheid van enerzijds een goed speelterrein en anderzijds een goed lokaal.

 

Op dit moment dient bijzonder aandacht geschonken aan beide levensbelangrijke ingrediënten voor een goed verloop van het speelseizoen.

Lokaalhouder evenals buren en bewoners van speelterrein verdienen op dit ogenblik een welgemeend “dank u wel” in de hoop om deze samenwerking ook voor de toekomst te bestendigen.

 

Lucien van Gent weet als geen ander het belang van deze cruciale zaken naar waarde te schatten.

In onderliggend artikel richt hij alvast zijn pijlen op een verdwijnende doch sociaal uitermate belangrijke verzamelplaats!

 

In “Stamenee gezocht” komen we met zijn allen terecht in het aloude café!

 

Tussen pot en pint kunnen we alvast ons licht laten schijnen op de toekomst van ons samenzijn binnen onze vinkensport!!

 

Santé…!!

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}