De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 36– 23 augustus 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 36– 23 augustus 2023

Beste lezer  ,

 

Heb jij voorbije dagen ook genoten van hoe zalig de zomer kan zijn?

Net op die momenten staan we helemaal niet stil bij het onvoorspelbare…

 

Tot onze verbijstering kregen we namelijk bevestiging van het plots overlijden van de uitbaatster van “Het Laurierblad” (= de vaste vergaderplaats voor coördinatoren, officiële zangkeurders en gewestleiders).

We leven in deze droeve dagen uiteraard in de eerste plaats mee met de getroffen familie.

 

Uw Bestuursorgaan diende echter voorbije week dan ook meer dan stevig en vooral creatief uit te pakken.

 

In de nasleep van dit plotse heengaan werden immers alle  afspraken voor komende periode geschrapt. Zowel het coördinatorenoverleg als de Algemene Raad stonden voor de nabije toekomst geboekt en een alternatief diende uitgewerkt.

 

Voor ons nabije overleg met de coördinatoren van zaterdag 02 september dienden wij noodgedwongen de traditionele maaltijd te schrappen.

We vergaderen dan ook in ons secretariaat aan Schardauw 1 te Kuurne en starten graag om 13u30 om bijgevoegde agenda af te werken.

 

Zoals u kan vermoeden bezorgde de vergadering van de Algemene Raad van zaterdag 16 september ons meer kopbrekens.

 

Echter dankzij de bijzondere inbreng van – Stefaan Dewitte (gewaardeerd gewestleider en coördinator), Linda als edele bewaker van onze warme tradities en Marnix als stipt toezichthouder en vlotte coördinator binnen deze heisa – slaagden we er samen in om alsnog een meer dan deugdelijk alternatief in elkaar te boksen.

 

De Algemene Raad van zaterdag 16 september zal bijgevolg doorgaan in de Sint-Pieterszaal aan de Brugsesteenweg 309 te Kuurne.

 

In één van volgende mails volgt een aanzet tot agenda zoals hij overigens ook is gepubliceerd in het laatste verslag van de vergadering van het Bestuursorgaan (augustus 2023).

 

In dit kader en in aanloop naar vermelde raadgevende vergaderingen herhalen we eens te meer het belang van de instroom van ideeën en bedenkingen vanuit de basis.

Elk lid kan vanuit zijn maatschappij zijn inbreng doen.

 

Via het gewestbestuur wordt in overleg met de regiocoördinator het uiteindelijke voorstel geponeerd in het Coördinatorenoverleg van zaterdag 02 september en de Algemene Raad van zaterdag 16 september. 

 

Wij kijken alvast uit naar ieders inbreng!!

 

Waar ik er vorige week nog bij alle maatschappijen op aandrong om ontbrekende uitslagen van de Ronde te publiceren op onze website www.avibo.be via ons pareltje Zettingsoft stellen wij op vandaag jammer genoeg vast dat er nog steeds een aantal uitslagen ontbreken.

 

Uw Bestuursorgaan houdt eraan om elke liefhebber zijn behaald resultaat en prijs binnen dit klassement toe te kennen. Het ontbreken van uitslagen brengt dan ook dit ideaal in het gedrang wat bijzonder betreurenswaardig is.

 

Tegen ons eerder voornemen in doen we alsnog een ultieme oproep om deze kleine onvolkomenheden alsnog recht te zetten. In bijlage vindt u een overzicht van de ontbrekende uitslagen die wij ten laatste op donderdag 31 augustus inwachten.

 

Inderdaad 31 augustus nadert met rasse schreden.

Trouw aan onze opdracht wou ik dolgraag een laatste kalender publiceren doch in de week van maandag 28 augustus tot en met donderdag 31 augustus zijn er geen wedstrijden meer gepland en is een aankondiging in de gekende vorm dan ook zinloos.

 

Het speelseizoen 2023 eindigt bijgevolg op zondagvoormiddag 27 augustus bij onze vrienden van de Sparhoekzangers uit Maria-Aalter.

 

Daags voordien op zaterdag 26 augustus wordt bij de KM Vreugde in de Zang uit Hulste de traditionele museumzetting in de namiddag verspeeld. 

 

Ik ben uiterst benieuwd hoeveel moedigen alsnog vogels kunnen mobiliseren om in deze ultieme ontmoetingen strijd te leveren en een laatste eresaluut te brengen aan het bijzonder geslaagde speelseizoen 2023.

 

Tot mijn verbazing bleven een aantal vogels ook voorbije week stevige resultaten optekenen. In bijlage maak ik u dan ook graag de uitslagen over van de week van maandag 14 augustus tot en met  20 augustus.

 

Aan de tsunami van meldingen van de titelverdeling in onze maatschappijen en gewesten komt – tot mijn blijdschap – ook stilaan een einde.

In bijlage alsnog een overzicht van de laatst ontvangen berichten. Ook hier voegen we graag onze welgemeende gelukwensen aan laureaten, deelnemers en organisatoren toe.

 

Wie droomt er intussen niet van om volgend jaar huidige titelvoerders achter zich te laten?

Lucien van Gent lijkt er klaar voor.

Hoewel hij zich eerder lijkt te verdiepen in de bijzondere materie van “de droom”.

In “Zijn dromen bedrog?” brengt hij met een flinke knipoog een apart verhaal.

 

Dromen maar…

 

De vrienden zijn nu al verwittigd rond mijn titelambities in 2024!!!

 

Hopelijk zijn mijn dromen geen bedrog!

 

Midden deze dromerij geef ik nog graag mee dat op zaterdag 26 augustus hulde wordt gebracht aan de medewerkers van voorbije Kampioenschap van België bij onze vrienden van de Bogaardvink Kortemark.

 

Op zondag 27 augustus pakken onze vrienden van De Blauwbekken Kruisem-Nokere uit met hun onovertroffen sneukeltocht.

 

Je merkt dat mits enige creativiteit er nog helemaal geen sprake is van een seizoeneinde!!

 

Vinkenier blijf je immers altijd en verbondenheid is en blijft onze absolute sterkte!!

 

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}