De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 39– 13 september 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 39– 13 september 2023

Beste lezer  ,

 

En?

 

Al bekomen van de hittegolf op een – naar ons aanvoelen – ogenschijnlijk onmogelijk moment. Inderdaad wie denkt er begin september in godsnaam nog aan een hittegolf?

 

De grootste hitte heeft ons inmiddels verlaten en wisselvalligheid is op heden ons deel.

 

Het voorbije weekend was niet alleen warm doch tevens behoorlijk druk voor de leden van het Bestuursorgaan.

Op zaterdagochtend tekenden zij immers present op de Bijzondere Algemene Vergadering van NOFON waar naast het goedkeuren van de herwerkte Statuten tevens een nieuw Bestuursorgaan op de rails werd gezet. In komende mails verstrekken we ongetwijfeld meer informatie hierover.

 

Na deze bijzonder constructieve vergadering was het in de namiddag verzamelen geblazen in onze maandelijkse bijeenkomst. Zoals vorige week aangekondigd werd ruim aandacht geschonken aan de werkpunten die werden gedistilleerd uit het voorbije coördinatorenoverleg in voorbereiding op nakende vergadering van de Algemene Raad.

 

Inderdaad nu zaterdag zitten gewestleiders, coördinatoren, ereleden en leden van het bestuursorgaan rond de tafel om zaken te evalueren en samen de borging van de vinkensport en onze federatie in de toekomst te verzekeren.

 

Net als in eerdere edities kijk ik alvast uit naar de aangename ontmoeting met de mensen die een cruciale rol spelen in de overtuigende overdracht van ons verhaal naar de liefhebbers toe.

In een opbouwende en vriendschappelijke sfeer kunnen en zullen zaken bij naam genoemd worden en richtlijnen tot handelen worden voorgesteld.

 

Zoals u overigens ongetwijfeld heeft gemerkt in het verslag van het Bestuursorgaan deed de Bondsraad tevens uitspraak in voorliggende klacht. Overeenkomstig de beschikkingen uit ons Reglement Inwendige Orde onthouden we u de uitspraak van dit orgaan niet.

 

Inmiddels gaan liefhebbers, maatschappijen en gewesten vlotjes in wintermodus over. Voor een aantal onder onze verenigingen betekent dit geenszins stilvallen of stilzitten. Naast kampioenenvieringen gaan een aantal nu reeds aan de slag met najaarsactiviteiten.

 

Zo ook de KM De Staalbekken uit Zonnebeke die op zaterdag 28 en zondag 29 oktober hun inmiddels traditioneel “Kampioenschap van de Frontstreek”  voorschotelen. In één van de volgende edities verstrekken we nog de nodige toelichting hier rond.

 

Lucien van Gent of diegene waarbij stilvallen duidelijk niet in zijn woordenboek staat.

Als begenadigd schrijver moet hij wel uit een familie van schrijvers komen!!

Waar dergelijke stelling vroeger vaak de regel was, is op vandaag niets minder waar.

Gelukkig maar!

 

In “Rijk of arm, we hebben allemaal een darm” beschrijft hij bovenstaande traditionele evolutie om vervolgens een beklijvend oorlogsverhaal neer te pennen.

 

Het wordt zaterdag alvast op de tellen letten…met Lucien als jullie verslaggever (met arendsblik) ter plaatse!!

 

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}