De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 45 – 25 oktober 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 45 – 25 oktober 2023

Beste lezer  ,

 

Herfstweer!!

Bakken regen, felle wind en dalende temperaturen in overwegend duistere dagen zijn ons deel.

Bovendien staan we aan de vooravond van de vermaledijde switch van zomer- naar winteruur.

 

Hoog tijd om klusjes binnen af te werken.

Ook de speelkooien voorbereiden op komend speelseizoen is een dankbaar werkje bij zulk hondenweer.

 

Intussen doorgedreven en gerichte zorg bieden aan onze vogels in de volières!

De vinkenierswijsheid zegt immers dat nu – en bij uitbreiding in de volledige voorbereiding – de prijzen worden gespeeld voor volgend seizoen .

 

Afgelopen zaterdag vergaderde uw Bestuursorgaan.

Veel aandacht werd besteed aan de invloed van de stijgende prijzen op het financiële reilen en zeilen van onze federatie!

Uiteraard werd tevens optimaal ingegaan op de vele  bekommernissen van elke vinkenier.

U vindt de neerslag van deze bijeenkomst terug onder ingesloten bijlage en op onze website www.avibo.be .

 

Komend weekend ontbinden bestuur en leden van de “KM De Staalbekken” uit Zonnebeke hun duivels en bieden aan elke vogelliefhebber het Kampioenschap van de Frontstreek aan en dit op  zaterdag 28 en zondag 29 oktober!

De flyer geeft alvast meer info over plaats en uur van dit niet te missen festijn voor de vogelhouder.

 

Oktobermaand is binnen ons gild ongetwijfeld de maand van huldigingen. Inderdaad er wordt hulde gebracht aan de laureaten van afgelopen seizoen in de schoot van maatschappij en gewest. Uiteraard niet zonder de voortdurende zorg van de diverse besturen en enthousiaste medewerkers uit het oog te verliezen en deze mensen in de hulde te betrekken.

 

Op onze facebookpagina vindt u tal van foto’s van vieringen terug. Dit kanaal leent er zich immers als geen ander toe om fotoreportages zonder veel tekst en toelichting te publiceren.

 

Onze A.Vi.Bo.-mail wil echter niet zomaar voorbijgaan aan bedoeld feestgebeuren en laat verslagen van feesten in artikelvorm zonder fout toe.

 

Zo ontvingen wij afgelopen week verslag van voorbije huldiging bij “De Bezemzangers” uit Maldegem-Kleit. Geniet alvast mee van dit aangenaam en gezellig gebeuren!

 

Oktobermaand is zoals eerder gemeld nat en duister!

Gezellig feesten – met een natje en een droogje – in combinatie met de huidige weersomstandigheden creëert een bijzonder gevaarlijke cocktail voor wie de weg op moet.

 

Lucien van Gent als volleerd “actualiteit” watcher speelt naadloos in op vermeld gevaar.

In “Ik zal dit nooit voorhebben!” schetst hij de huidige, schrikwekkende tsunami aan vluchtmisdrijven om dit uiteindelijk te vertalen naar … de vinkenierswereld.

 

Alvast een artikel dat ons tot nadenken uitnodigt!

 

 

§§§§§

Als wekelijks toetje bij ons schrijven voegen we de bijgewerkte activiteitenkalender  toe.

U merkt ongetwijfeld op dat wij de vergadering van het Bestuursorgaan voor november noodgedwongen dienden te verplaatsen.

Uiteraard kunnen onze liefhebbers en andere sympathisanten steeds hun gading vinden op onze website www.avibo.be .

Op die wijze blijven ze steevast op de hoogte van de meest actuele informatie of aankondiging.

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}