De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 48 – 15 november 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 48 – 15 november 2023

Beste lezer  ,

 

Hopelijk hebben jullie voorbije watersnood goed verteerd en zijn jullie droog gebleven!

Niettegenstaande allerlei ingrepen – zoals het creëren van wachtbekkens – blijken we heel vaak achter de feiten aan te hollen.

 

De kracht van de natuur is en blijft immers immens en onvoorspelbaar!

 

In voorbije Bestuursorgaan werd uitgebreid stilgestaan bij een aantal fenomenen (binnen onze werking wel te verstaan). In het bijgesloten verslag vindt u verdere toelichting.

 

Toch wens ik hier in te gaan op één specifiek item waar we ook in het verleden uitgebreid op inzoomden, namelijk de gratis verzekering voor vrijwilligerswerk aangeboden door het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

 

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, biedt – onze BA-verzekering ten opzichte van derden via onze bondslidkaart – geen bescherming inzake lichamelijke ongevallen voor onze vrijwilligers.

Aangehaald initiatief biedt echter op eenvoudige wijze de mogelijkheid om ook deze dekking te verwerven.

 

Het is en blijft immers zo dat alleen verenigingen die een erkenningsnummer aanvragen en verkrijgen, beroep kunnen doen op deze verzekering.

 

Ik zend in bijlage naast de summiere werkwijze tevens de brochure van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk door, zodat elk maatschappij- of gewestbestuur eenvoudigweg de nodige stappen kan zetten naar een betere bescherming van onze vrijwilligers in hun waardevolle opdracht!

 

Inmiddels volgen de kooiententoonstellingen elkaar in sneltreinvaart op.

Na de voorbije succesvolle bijeenkomst in Oostrozebeke kunnen we nu al reikhalzend uitzien naar de tentoonstelling in Meulebeke op 26 november!

 

Eén week later – op zaterdag 02 en zondag 03 december – showen onze tentoonstellers hun prachtige vogels ongetwijfeld op de onvolprezen Gouden Ring Show.

Wij hopen ook daar tal van deelnemers en sympathisanten te mogen verwelkomen aan de A.Vi.Bo.-stand.

 

Dat de Gouden Ring Show in onze beleving de aanloop naar ‘onze tentoonstelling bij uitstek’ is, is duidelijk.

Het onvolprezen en 2de Nofon-championship vindt immers plaats in Putte op zaterdag 16 en zondag 17 december.

De tomeloze inzet van vele A.Vi.Bo.-getrouwen nodigt alvast uit tot deelname of bezoek!

 

Om dit schitterende bezoek bovendien te vereenvoudigen en nog aantrekkelijker te maken, nam collega Dominique de uitdaging op, om een busreis te organiseren naar Putte.

Mensen die graag deelnemen aan deze volledig georganiseerde busreis kunnen nog steeds intekenen bij dominique@avibo.be .

 

Voorbeelden uit voorbije ‘A.Vi.Bo.-mails’ nodigen blijkbaar uit tot actie.

De ‘KM De Germanusvink’ uit Egem zond ons het verslag van hun voorbije kampioenenviering. Wij onthouden u uiteraard deze gewaardeerde bijdrage niet.

 

Wanneer we in deze duistere dagen toeven, mijmeren we vaak over de tijd van toen.

Zo ook Lucien van Gent, die – in ‘Toen ze nog stout dronken met een rauw in’ – terugkeert naar het heroïsche tijdperk van onze ‘Flandriens’.

Zoals steeds legt hij een link met onze beleving in onze hobby, niet zonder een jammerlijk menselijk gebrek aan de kaak te stellen.

 

Om deze welgevulde mail af te sluiten neem ik u graag mee in de evolutie van Filip Van Dingenen en zijn verwezenlijkingen met het gegeven ‘vinkensport’ .

Zoals gemeld realiseerde deze kunstenaar eerder ‘Suskewiet visions’.

 

In huidige realisatie poogt hij de omgeving te turven op een wijze die gelijkend is op onze manier van “tekenen”.

 

Nieuwsgierig?

Bekijk alvast ingesloten folder: ‘How traumatized is the cell memory of the river ‘Leie’?’.

 

 

 

 

§§§§§

Net als voorbije weken vindt u hier de kalender voor komende periode.

We herhalen graag dat de kooiententoonstelling van Meulebeke op zondag 26 november alvast onze eerste afspraak is, terwijl deze op de hielen gevolgd wordt door de Gouden Ring Show in het weekend van 02 en 03 december en “Het 2de NOFON-championship” in het weekend van 16 en 17 december.

We hopen op een talrijke aanwezigheid op de aangekondigde evenementen!!

Uiteraard kunnen onze liefhebbers en andere sympathisanten steeds hun gading en verdere duiding vinden op onze website www.avibo.be en zo telkens de meest actuele informatie inwinnen.

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}