De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 49 – 22 november 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 49 – 22 november 2023

Beste lezer  ,

 

Woorden schieten tekort!

Diep aangeslagen ontving ik gisteren de onwezenlijke mededeling van het plots overlijden van goede vriend en zeer gewaardeerd strijdmakker binnen onze federatie, de heer Guido Haeck.

 

Namens alle vinkeniers, alle bestuursleden, de gewestleiders, de officiële zangkeurders, de collega’s regiocoördinatoren, de ereleden A.Vi.Bo. en het Bestuursorgaan bieden we de zwaar getroffen familie onze oprechte deelneming aan.

 

Als jullie voorzitter poogde ik in enkele woorden de ongelooflijke inbreng van Guido binnen onze werking uit te drukken in ingesloten ‘in memoriam’.

 

Niettegenstaande dit bijzonder zwaar verlies blijft het leven niet stilstaan!

Toch vat ik deze ‘A.Vi.Bo.-mail’ met bezwaard gemoed aan.

 

In navolging van publicaties in vorige edities bieden we jullie graag het verslag van de hulde bij KM ‘De Zingende Pintenierkes’ uit De Pinte aan. In dit kader herhaal ik graag dat enkel verslagen van festiviteiten worden opgenomen.

 

Bijzonder leuk is het verslag van de voorbije  ’22ste Kooien- en schuilhuisjestentoonstelling’ in Kuurne. Meer dan tevreden tentoonstellers, glunderende bestuursleden en blije gezichten bij de opgekomen schare vinkeniers vormen een waar  uithangbord van verbondenheid binnen onze hobby.

 

Hopelijk mogen de vrienden van de ‘KM Recht voor Allen’ uit Meulebeke komende zondag 26 november op een vergelijkbare opkomst rekenen bij de realisatie van hun ’61ste tentoonstelling van kooien en schuilhuisjes’ in zaal ‘Ter Deeve’ aan de Bonestraat 22 te Meulebeke.

Uw talrijke opkomst is alvast een uitdrukking van waardering voor de  gedreven inspanningen van de organisatoren.

 

Naarmate het einde van november lonkt, staat december alweer voor de deur.

In het eerste weekend van december (02 en 03 december) is er alvast de ‘Gouden Ring Show’ waar tal van kwekers hun vogels tentoon stellen en uw bezoek bijzonder op prijs stellen.

 

Ik gebruik de aankondiging van de Gouden Ring Show graag om u met zijn allen uit te nodigen op komend ‘2de NOFON-Championship’ in Putte en dit in het weekend van 16 en 17 december.

Mensen die graag deelnemen aan deze show dienen wel initiatief te nemen en in te schrijven. Op www.nofon.be vind je alle informatie. Om u alvast op weg te helpen voeg ik ingesloten het inschrijvingsformulier toe.

 

Om het bezoek aan deze schitterende show bereikbaar en aldus haalbaar te maken voor IEDEREEN , nam collega Dominique initiatief om een busreis te organiseren naar Putte.

Mensen die graag deelnemen aan deze volledig georganiseerde busreis kunnen nog steeds intekenen bij dominique@avibo.be .

 

Voor de kinderen is december bijzonder!

Op 6 december komt Sinterklaas immers op bezoek.

Naar wat we te horen kregen bij de aankomst van de goedheilige man zijn er ook dit jaar geen stoute kinderen!!??

Het kind in mij is uiterst tevreden met deze quote en hoopt op een bezoekje ….

 

Lucien van Gent – absoluut kenner van de binnenkant van de zak van Zwarte Piet – reflecteert over de invloed van modernisering op het ‘Sint’-fenomeen.

De titel ‘Met de stoomboot?? Nee met de Tesla’ spreekt boekdelen en hij dompelt alvast mijn kinderzieltje onder in de nostalgie van de Sinterklaasdagen.

 

Ik poets nu al een schoen blinkend mooi, zodat de Sint en Piet weten waar ze de gevraagde vinkenkooi mogen deponeren!!

 

 

§§§§§

Net als voorbije weken vindt u hier de kalender voor komende periode.

We herhalen graag dat de kooiententoonstelling van Meulebeke op zondag 26 november alvast onze eerste afspraak is, terwijl deze op de hielen gevolgd wordt door de Gouden Ring Show in het weekend van 02 en 03 december en “Het 2de NOFON-championship” in het weekend van 16 en 17 december.

We hopen op een talrijke aanwezigheid op de aangekondigde evenementen!!

Uiteraard kunnen onze liefhebbers en andere sympathisanten steeds hun gading en verdere duiding vinden op onze website www.avibo.be en zo telkens de meest actuele informatie inwinnen.

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}