De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 52 – 13 december 2023

De A.Vi.Bo.-mail – jaargang 2 – nummer 52 – 13 december 2023

Beste lezer ,

 

Nu de Sint het land verlaten heeft en wij terug vervallen in ons dagdagelijkse kattenkwaad daagt het kerstfeest wel heel snel op.

 

Zoals reeds geruime tijd aangekondigd, staat het 2de NOFON-Championship nu in de steigers. Drukke voorbereidingen ter plaatse worden op dit eigenste moment gerealiseerd.

 

Net als vorig jaar mocht ik terug Luc Blondeel en zijn ploeg (met onder meer de roemruchte Pekkers) in deze fase ontmoeten als gedreven en gemotiveerde voortrekkers.

 

Collega’s binnen Nofon staan toch wel verbaasd te kijken naar wat onze federatie eens te meer tentoon spreidt. Werklust gekoppeld aan warme kameraadschap vormen inderdaad de beste garantie op succes.

En laat dit nu net het sterk punt van A.Vi.Bo. zijn!!

 

Uiteraard zou het de vele medewerkers plezieren een stevige delegatie vinkeniers te mogen verwelkomen op dit bijzonder feest.

Om jullie geheugen nog eens op te frissen, zend ik jullie eens te meer de uitnodiging tot dit prachtgebeuren.

 

Voor mensen die dit allemaal te ver vinden, prijs ik eens te meer het prachtinitiatief van collega Dominique aan, namelijk het organiseren van een busreis naar dit unieke gebeuren.

 

Men kan op zaterdag 16 december opstappen aan de Voerman in Lichtervelde of vervolgens aan de Kubox in Kuurne.

Het vertrek is voorzien om 8u en de terugreis wordt aangevat omstreeks 16.00u.

De prijs voor de busreis + de ingang is bepaald op €30.

Inschrijven kan nog steeds bij;

Baert Dominique 0476/ 25 59 26

Vermeersch Valerie 0478/ 20 08 31

ER ZIJN NOG PLAATSEN VRIJ!!!

 

Als een dreigende wolk boven dergelijke evenementen hangt inmiddels het eens te meer oprukkende vogelgriepvirus!!

 

Na de ijskoude douche van vorige week, die menig vogelhouder wakker schudde, dienen wij ook deze week jammer genoeg tijding te brengen van een nieuwe uitbraak op enkele honderden meter van de eerste.

 

Naast het aanpassen van de betreffende schutkringen achtte de minister – op uitdrukkelijk advies van het FAVV –  het noodzakelijk om eerdere veterinaire maatregelen terug te activeren.

Op die wijze worden de vroegere preventieve maatregelen actief in het ganse land!

 

Wij roepen onze liefhebbers op om steeds de opgelegde maatregelen te volgen binnen de schutkringen  en geen vogels te vervoeren.

 

In het ganse land is het bovendien verplicht om pluimvee en vogels binnen te voederen en te drenken en onder geen beding oppervlaktewater aan te bieden als drink- of badwater!!

 

Als verduidelijking bij deze oproep voegen we alvast de communicatie van de overheid en de betreffende link toe.

 

Vogelgriep vormde ook op voorbije vergadering van het Bestuursorgaan een niet te ontkomen item. Binnen deze uitgebreide en laatste bijeenkomst van dit jaar werden duidelijke afspraken gemaakt en knopen doorgehakt.

 

In de rand vermeld ik graag dat de vergadering bovendien nieuwsgierig uitziet naar de resultaten van de moedige heren die het examen voor officieel zangkeurder inmiddels hebben afgewerkt!

 

Om iedereen mee te nemen in onze besluitvorming voeg ik graag het verslag van deze laatste bijeenkomst toe.

 

Lucien van Gent volgt de kalender op de voet!

Decembermaand houdt de start van de aloude ‘BOB’-campagne in. Dit fenomeen kan hoegenaamd niet ontsnappen aan de arendsblik van  onze veelschrijver.

 

Naast de geschiedenis van de alcoholcontroles legt hij naadloos de link naar onze hobby.

In ‘BOB’ bewijst Lucien uit het goede hout gesneden te zijn en als vinkenier de betekenis van ‘Wiet’ ten volle te begrijpen.

 

Ik kijk met een knipoog alvast uit naar de verovering van een ‘BOB’-sleutel!!

 

§§§§§

De duisternis van huidige dagen biedt perspectief naar enkele lichtpunten!

Naast het komende NOFON-Championship (16 en 17 december in Putte) loert het naderende Kerstfeest.

Van zodra de nieuwjaarsmaand aanvangt branden de vinkeniersactiviteiten eens te meer los!

Onze bijgewerkte agenda werpt alvast een licht op deze heuglijke vooruitzichten!

Ik hoop jullie alvast te ontmoeten in Putte!!

 

Uiteraard kunnen onze liefhebbers en sympathisanten steeds hun gading en verdere duiding vinden op onze website www.avibo.be en zo telkens de meest actuele informatie inwinnen.

 

§§§§

 

Uw gewaardeerde bijdrage, nieuwtje of weetje wordt – zoals steeds – met bijzondere dankbaarheid en achting ingewacht op rik@avibo.be .

In de rand herhalen we overigens dat:

– aankondigingen en verslagen van vergaderingen (regio, gewest of maatschappij) via Avibo-Admin worden gepubliceerd op www.avibo.be;

– aankondigingen van zettingen en vervolgens de uitslagen enkel via Zettingsoft kunnen worden ingebracht voor publicatie op vermelde website ;

– rouwbeklagen, felicitaties, spoedig herstel en ander Gildeleven (los van vergaderingen) kunnen verspreid worden via onze AViBo-groep op facebook.

 

 

De respectievelijke maatschappijen en individuele inzenders zijn verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.avibo.be/wp-content/uploads/2017/07/standaardheader-e1500234473429.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 350px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}